avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procura pentru minor aflat in grija mamei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procura pentru minor aflat in grija mamei

Buna seara,am o fetita de 7 ani pe care o cresc singura,sunt despartita de tatal ei iar de sprijin financiar nu se pune problema,el neplatindu mi pensie alimentara de mai bine de 3 ani...Am primit un post in UK,intr un spital,dar cei de la Serviciul Pasapoarte refuza sa mi elibereze pasaport pentru ea pentru ca nu am o procura de la tata in care se specifica clar acordul pentru pasaport.Mentionez ca el mi a trimis o procura notariala in care se este mentionat ca pot trece frontiera statala cu minora dar aceasta din cate am inteles o prezint la Politia de Frontiera iar in baza ei nu ii pot face fiicei mele pasaportul...problema este ca tatal refuza sa mi mai faca o a doua procura pentru pasaport iar acum este plecat din tara...nu stiu cum sa procedez pentru ca risc sa pierd acest post din cauza refuzului unui tata mai mult decat absent si nepasator....daca incep un proces pentru a l decadea din drepturi dureaza foarte mult iar noi luna viitoare ar trebui sa plecam..
Cel mai recent răspuns: ContSters81470 , utilizator 08:17, 22 Octombrie 2015
Nu-l puteţi decade din depturi.
Cereţi urgent, prin Ordonanţă preşedinţială, suplinirea semnăturii tatălui, poate primiţi un termen de judecată în 2 săptămâni; paşaportul provizoriu al fetei, valabil un an, îl primiţi pe loc.Pentru paşaport biometric, trebuie să aşteptaţi o lună.
Poate că vă ajută în instanţă şi acordul dat pentru trecerea frontierei, încercaţi totuşi să obţineţi, până la termenul de judecată, dovada refuzului său-email, sms.
Va multumesc pentru raspunsul dvs.Macar acum stiu ca se poate face ceva in acest caz.
Nu încercați să mergeți singură în instanță, nu e atât de simplu. Angajați un avocat. Trebuie sa aveți martori că tatăl refuză sau nu poate fi contactat. Luați legătura telefonic, în prezența martorilor, puneți pe speaker, să audă martorii cum refuză. Scrieți mail.
Dacă nu răspunde la telefon, rugați martorii să sune de pe telefonul lor, dați pe speaker dacă răspunde și solicitați dv. procura. Martorii trebuie să jure pe Biblie cî spun adevîrul. Este important să audă cu urechile lor, nu să le spuneți dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minor cu domiciliul in străinătate, poate părăsi mama tara cu el fara acordul tatălui? MYK272est MYK272est Bună ziua! Daca instanta a dispus domiciliul minorului la domiciliul mamei in străinătate și nu în România așa cum fusese stabilit la divorț,mai este ... (vezi toată discuția)
Pasaport minor alexa_sidorencu alexa_sidorencu am AP comuna pt minorul de 7 ani,are deja pasaport care expira anul viitor,pot sa-i fac alt pasaport cand acela expira fara acordul tatalui? (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi Gulen Gulen Buna ziua; eu si fiica mea locuim in UK si nu mai avem nici o legatura cu tatal ei care este in romania undeva nu stiu unde; problema mea fiind fiica mea care ... (vezi toată discuția)