avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozit pe concesiune??
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozit pe concesiune??

Am concesinat in anul 2000 un teren de 1345 mp si unul in 2005 de 5235 mp intravilan amandoua.
Acuma am primit de la primarie o instintare cum ca as avea de platit un impozit retroactiv din 2007 cand s-a reactualizat o lege cu privire la trenurile concesionate . Problema este k la nici o primarie din apropiere nu se aplica asa ceva .
Exista tutusi impozit pe concesiune pentru ca nimeni nu stie de asa ceva ?

Bogdan ,
Ultima modificare: Duminică, 19 Iulie 2009
Maxtor_17, utilizator
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 09:14, 19 Iulie 2009
Exista impozit pe proprietate. Plecand de aici s-au creat niste extensii maligne: impozitul pentru concesiune si impozitul pentru utilizatorii de leasing. Este o modalitate de a favoriza marii proprietari (statul sau alti mari concesionari si societatile de leasing) ce-si pot face lobby legislativ ca sa plateasca altii impozitul in locul lor.

Da, conform legii, esti bun de plata.
O fi impozit pe proprietate, dar eu folosesc terenul de 5235mp ca si teren aferent constructiei si il folosesc ca si teren agricol .Acest teren se afla intr-un CAP fiind intr-o zona intravilana.
Se poate k acest teren sa fie impozitat ca si un teren agricol si nu ca si unul cu destinatia in vederea construirii de cladiri.??
Impozitul este stabilit de stat si interesul statului este ca sa ia cat mai mult impozit. Asa ca pentru terenul din intravilan indiferent ca se construieste ceva pe el sau e folosit ca teren agricol vrea sa ia acelasi impozit (cu unele mici diferente, dar nu intram acum in detalii). Cine nu poate plati vinde cui poate. Ban la ban trage.
Chiar dumneavoastra ati spus ca ati concesionat 2 terenuri intravilane!
Fiind intravilan veti plati taxele corespunzatoare grilei de impozitare.
Faptul ca a fost modificata o lege si s-au majorat taxele nu implica primaria. Ei doar incaseaza!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concesiune - riscuri bogdanfinante bogdanfinante am o rugaminte , stie cineva avizat ce riscuri sint la cumpararea unei concesiuni pt un teren? multumesc anticipat:O (vezi toată discuția)
Buna ziua. exista urmatoarea situatie: cineva a concesionat teren ... Ioana Ungurian Ioana Ungurian Buna ziua. Exista urmatoarea situatie: cineva a concesionat teren de la primarie in vederea construirii unei locuinte(300 mp). Intre timp, a vandut terenul ... (vezi toată discuția)
Concesionare teren agricol si intravilan de la primarie bukinst bukinst In ce conditii se poate concesiona teren agricol in extravilan precum si o parcela de teren intravilan pentru constructia unei case. Trebuie licitatie sau se ... (vezi toată discuția)