avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 352 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Recuperare salarii neridicate la o societate in ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Recuperare salarii neridicate la o societate in faliment

Avem urmatoarea speta:

Societatea a intrat in faliment in luna iunie 2014. In tabelul definitiv al creantelor apare un creditor garantat si un creditor din creante salariale. In prezent, societatea isi valorifica prin vanzare bunurile, aceste bunuri fiind constituite drept garantii la credite bancare inscrise in tabelul de creante. In consecinta, in masura in care veniturile din vanzarea bunurilor nu vor putea acoperi
creantele garantate, care sunt prioritare la plata, iar mai apoi creantele salariale, sau parti din acestea, rugam sa ne precizati daca fostul salariat isi poate recupera parte din salariile neridicate din Fondul de garantare pentru plata creantelor salariale ( Legea 200/2006 si HG 1850/2006), gestionat de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca. In caz afirmativ, care sunt pasii de urmat din punct de vedere al fostului salariat, in vederea intreprinderii acestui demers in aceasta faza a falimentului angajatorului sau. Cunoastem prevederile legale, insa acestea se refera in general la procedura de insolventa, cu exceptia art. 16 din legea 200/2016, care face referire la faza de faliment, si pe care am dori sa ni-l explicitati. Ceea ce am inteles noi din acest articol este faptul ca se pot recupera salarii neridicate din fondul de garantare inainte de a se ajunge la plata acestora din veniturile obtinute din vanzarea bunurilor de catre angajator....

Multumesc.

Cu stima,

V. Popescu

Alte discuții în legătură

Debitori privilegiati popc popc Intrebare: O fosta salariata a unei firme intrata in procedura de faliment in 2009 nu si-a primit salariile pe 6 luni de la acea firma. Lichidatorul judiciar a ... (vezi toată discuția)
Angajati la masa credala ElenaRota ElenaRota Daca o firma deschide procedura insolventei si are si salarii restante de plata catre angajati, acestia trebuie sa se inscrie la masa credala (inclusiv sa ... (vezi toată discuția)
Falimentul libra_y2005 libra_y2005 IN CAZUL IN CARE O SOCIETATE COMERCIALA DECLARA FALIMENT, IN CE CONDITII SE POT RECUPERA SALARIILE RESTANTE PE CARE ACEASTA LE DATOREAZA ANGAJATILOR SAI? CARE ... (vezi toată discuția)