avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... angajati la masa credala
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

angajati la masa credala

Daca o firma deschide procedura insolventei si are si salarii restante de plata catre angajati, acestia trebuie sa se inscrie la masa credala (inclusiv sa plateasca taxa de timbru de 120 RON) sau lichidatorul trebuie sa-i inscrie din oficiu la masa credala? Imi puteti spune si articolul din lege care prevede acest lucru? va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: popc , utilizator 15:20, 18 Aprilie 2012
Creditorii care au calitatea de salariati ai debitorului vor fi inregistrati in tabelul creantelor din oficiu, dupa cum rezulta din evidenta contabila.

Art. 3 pct. 10 din Legea nr.85/2006 defineste creantele salariale ca fiind acele “creante ce izvorasc din raporturile de munca dintre debitor si salariatii acestuia, inregistrate din oficiu in tabelul de creante de catre administratorul/lichidatorul judiciar.”
Asadar, inscrierea salariatilor la masa credala nefiind conditionata de inregistrarea vreunei cereri in acest sens.
Buna dimineata .
Ca act doveditor,statul de plata si contractul de munca , in vigoare/valabil ,nereziliat .
Cu stima,
Marius Bote .
Multumesc mult tuturor. Deci in nici un caz angajatii nu au de plata taxa de timbru, e ciudat ca administratorul judiciar nu stie asta...
Aratati administratorului judiciar prevederile Legii nr.85/2006 ....
Intrebare: Lichidatorul unei firme intrate in faliment nu a achita drepturile salarialefostilor salariati . Acestea nu se pot recupera conf legii 200/2006 privind constituirea si utilizarea Fondului de garantare pentru plata creantelor salariale ? Mentionez ca lichidaorul a vandut toate activele societatii falimentare si a virat sumele catre banca(unul din marii creditori -inscrisa la masa credala) dar sumele nu au fost suficiente pentru a acoperi valoarea creditului. Ce e de facut? Ce trebuie sa faca fostii salariati sa-si recupereze salariile restante? Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment kinder_doina kinder_doina in cazul intrarii firmei in faliment salariatii sunt inscrisi automat la masa credala? (vezi toată discuția)
Recuperare salarii in cazul insolventei fostului angajator cornelis2013 cornelis2013 Buna seara,am rugamintea daca ma puteti ajuta si pe mine cu un sfat........am aflat ca de curand a intrat in insolventa firma la care am lucrat...si de la care ... (vezi toată discuția)
Recuperare salariu restant freenicos freenicos Am lucrat in 2010 la o societate.Am plecat in luna noiembrie,conf art.55b.Nu mi s-a achitat salariul pe perioada septembrie-noiembrie 2010,precum si banii ... (vezi toată discuția)