avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Obligatii catre finante, inchiriere in regim hotelier
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Obligatii catre finante, inchiriere in regim hotelier

Buna ziua, am 4 camere la casa si le-am amenajat pentru a le da spre inchiriere in regim hotelier si m-ar interesa sa stiu ce obligatii am catre cei de la adm. financiara, ce fel de formulare trebuie sa depun, cat trebuie sa platesc? etc

Astept raspunsul dvs. daca ma puteti lamuri, ulterior am sa merg si eu sa ma interesez.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: amiriana , utilizator 15:04, 13 Noiembrie 2015
Cititi de pe internet, va rog, instructiunile de completare ale declaratiei 220 pe care va trebui s-o depuneti.
Am citit,m-am lamurit in aceasta privinta. Mai am o intrebare sa va adresez, daca am un apartament si doresc sa-l dau in regim hotelier sau sa-l inchiriez pe zile, ce posibilitati am?sau cum va trebui sa procedez?am inteles ca difera putin decat in cazul camerelor la casa, doarece nu am acolo domiciliu.


Va multumesc.
Teoretic, pentru ANAF este suficient formularul 220 insa practic, nu va puteti transforma casa ori apartamentul in hotel,fara sa va adresati Primariei cu cerere de urbansim pentru schimbare de destinatie in structura de turism cu functiune de cazare.
Vi se vor pune in vedere sa intocmiti un proiect si sa obtineti o serie de avize, cu ar fi: PSI, Mediu, Sanepid, Ministerul Turismului etc.
Dupa ce finalizati prima etapa: urmeaza obtinerea autorizatiilor de functionare: PSI, Mediu, Sanepid, Primarie, cand aveti aceste autorizatii depuneti documentatia in vederea eliberării certificatului de clasificare ca unitate de primire turistica.
Exista premise ca in cateva saptamani, (1-2 luni) sa se simplifice clasificarea, dar asta nu inseamna ca ve-ti fi scutita de obtinerea acestora, urmand sa obtineti clasificarea pe propria raspundere, revenindu-va obligatia sa obtineti toate autorizatiile legale de functionare, in caz contrar, la un control se va inchide societatea pe linga ”premiul acordat”.
Ultima modificare: Vineri, 13 Noiembrie 2015
amiriana, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere in regim hotelier amiriana amiriana As dori sa ma informez ce acte trebuie intocmite si care sunt obligatiile fiscale ale unei persoana fizice care doreste sa inchirieze un apartament proprietate ... (vezi toată discuția)
Inchiriere locuinta ContSters173779 ContSters173779 Ce impozit trebuie platit pentru inchiriere camere in mod ocazional, ,,regim hotelier,,?Ce autorizatii avize imi trebuie? (vezi toată discuția)
Dechiderea unui srl in domeniul turismului? radu.geanina radu.geanina Buna ziua Doresc sa ma indrumati in dechiderea unui SRL , care vreau sa functioneze in dom turismului , vreau sa inchiriez locatii pensiuni si case de locuit ... (vezi toată discuția)