avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... imputernicire adunare generala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

imputernicire adunare generala

este nevoie de imputernicire, pantru participare la adunarea generala, a unui membru din familie a unui propietar ?
Cel mai recent răspuns: LetitiaM , utilizator 15:19, 30 Septembrie 2023
la adunarea generala de obicei participa toata lumea care vine proprietar sau nu dar la vot si la decizii numai proprietari.
legal numai proprietari au dreptul sa participe.
Dvs ca sa participati si sa luati decizi si sa votati va trebuie imputernicire de la proprietarul apartamentului in cauza.
la noi de exeplu cand sa facut adunarea generala ,am mers cu sotia si copilul,si mai multi
proprietari au mers tot asa ,unii mai aveau si prieteni pe la ei ,si la vot si decizii numai noi proprietari am participat.
Ultima modificare: Duminică, 1 Noiembrie 2015
fyeratanye, utilizator
Proprietarul are dreptul sa incheie delegatie in favoarea unui alt proprietar
Iata ce prevede legea 230/2007:
Art. 25. - (1) Pentru adoptarea hotărârilor în adunarea generală a asociaţiei de proprietari, se vor avea în vedere următoarele:
c) proprietarul poate fi reprezentat în adunarea generală de către un membru al familiei sau de către un alt reprezentant care are o împuternicire scrisă şi semnată de către proprietarul în numele căruia votează;

Asadar pote fi reprezentat de un membru al familiei sau de orice alt reprezentant si nu numai de "alt proprietar" asa cum gesit se spune mai sus.
Mai vin cu o completare: in AG participa toti proprietarii, ba chiar si anumiti invitati, dar drept de vot au doar membrii as. prop. si imputernicitii acestora.

Am tot repetat acest lucru, dar se pare ca tot nu s-a inteles. Poate de data aceasta o sa tineti cont!
In acea delegatie / imputernicire nu cumva trebuie specificat si faptul ce anume trebuie sa voteze cel pe care l am delegat ? sau este ceva la modul general ?

Alte discuții în legătură

Asociatiile de propietari visalon visalon In asociatia din care fac parte, nu s-au facut alegerile noului comitet executiv , nici pana la ace4asta data.In martie, cand trebuia sa se aleaga,erau ... (vezi toată discuția)
Adunarea generala a asociatiei de proprietari aureliandumitru aureliandumitru Buna ziua , As vrea sa inteleg care este diferenta dintre cele doua alineeate (c)si respectiv (d) ale art. 25 . La adunarea generala de la inceputul anului ... (vezi toată discuția)
Cum sa demitem presedintele? teo55 teo55 Buna ziua! Fac parte dintr-o asociatie de proprietari cu 101 proprietari, cu presedinte platit lunar timp de 9 ani. Adunarile generale le tine cand vrea, nu ... (vezi toată discuția)