avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Apel dupa respingerea plangerii contraventionale ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Apel dupa respingerea plangerii contraventionale pentru tardivitate

Buna ziua! Am primit si eu o amenda pentru lipsa rovinietei dupa ce am vandut masina de un an, deci neapartinandu-mi ,o amenda consistenta fiind vorba de o masina mare .Am facut plangere la pv dar trecusera cele 15 zile de la afisare. Mi-a fost respinsa plangerea contraventionala , pentru tardivitate , cu drept de apel ,,sub sanctiunea nulitatii"(ce-o fi insemnand asta?). Acum vreau sa incerc la apel , anularea procesului verbal pentru lipsa semnaturii olografe deoareca pe pv este o semnatura electronica dar nu stiu daca am dreptul procedural la asa ceva sau ce-o fi insemnand expresia mai sus mentionata. Vreau sa am si o sansa de castig . Daca cineva poate sa ma indrume cum sa actionez corect procedural ii multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2015
cenusa_cristian, utilizator
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 17:52, 5 Noiembrie 2015
Din ceea ce spuneti rezulta ca plangerea contraventionala a fost respinsa de judecatorie pentru ca nu a fost depusa in termenul legal de 15 zile de la data la care v-a fost comunicat procesul-verbal. Aveti posibilitatea desigur sa formulati apel impotriva acestei hotarari insa ramane de vazut cu ce sanse pentru ca nu v-ati incadrat in termenul de 15 zile prevazut de lege.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2015
Iulia Blaja, Avocat
Sansele sunt 0 din pacate pt dvs daca intradevar contestatia a fost tardiv formulata.
Art.185 din NCPC este foarte clar in acest sens"Cand un drept procesual trebuie exercitat intr-un anumit termen,nerespectarea acestuia atrage decaderea din exercitarea dreptului in afara de cazul in care legea dispune altfel.e lovit de nulitate.Actul de procedura facut peste termen este lovit de nulitate."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare amenda rovinieta Maria06 Maria06 Buna seara, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: Cum pot cere anularea amenzii pt lipsa rovinietei in cazul in care PV a fost primit prin ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta, semnatura electronica cunostinta cunostinta Buna ziua! Am primit la cutia de scrisori 2 procese verbale de neplata a rovinietei. Aceste procese verbale nu sunt semnate de nimeni, nici de politie si ... (vezi toată discuția)
Proces verbal - data eronata Mihai2011x Mihai2011x In ziua de 09.12.2011 ora 23:00 m-a oprit politia pentru trecere pe rosu la semaforul din piata romana spre victoriei. Pe procesul verbal scrie la ambele ... (vezi toată discuția)