avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Citire repartitoare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Citire repartitoare

Buna ziua,

Am inteles de la administratorul de pe scara, ca fiecare apartament ar trebui sa dea 10 lei ca sa ni se citeasca repartitoarele, aceasta citire fiind facuta de nu stiu ce firma.
E legal sa ti se ceara bani pentru ceva ce.. e obligatoriu sa faci? Adica sa citesti repartitoarele pentru a vedea consumul? Ce-ar fi daca ni s-ar cere bani si la citirea contorului de gaz sau la cel de curent, in lunile in care se face regularizare?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:14, 9 Noiembrie 2015
Nu dati bani pentru citit,dati pentru repartizarea facturii de caldura in functie de repartitoare.
Firma care face calculele nu lucreaza gratis.

Mie mi s-a spus ca dam pentru ca aia citesc..
Cum adica repartizarea facturii de caldura? Pai caldura nu vine o data cu intretinerea? Eu ma asteptam ca acele repartitoare... sa le citeasca administratorul (sau sa dam noi citirea), exact ca la apometre.
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2015
Adriantot, moderator
Solicitati clarificari presedintelui AP cu privire la contractul incheiat intre firma si AP, daca sunt prevazute aceste costuri in contract (inregistrare/repartizare).
In mod normal in contract ar fi trebuit prevazut ca firma sa puna la dispozitia AP modalitatea de repatizare.
In rest, ar fi simplu de repartizat de catre administrator costul de incalzire daca fiecare proprietar ar declara in mod corect unitatile inregistrate de repartitoare.
Da, pai si la apometre la fel e, fiecare da citirea. Sa faca asa si la repartitoare.. nu mi se pare normal sa platesc inca 10 lei pe luna acelei firme care face ce face. Am stat in Brasov, si la Electrica Furnizare Transilvania Sud (asa se cheama la noi), existau niste distribuitori (alta firma), care citeau contoarele de energie electrica o data la 3 luni, cand era regularizarea. Evident, fara niciun cost.
In blocurile prevazute cu repartitoare administratorul nu are voie sa repartizeze factura de caldura

Alte discuții în legătură

Iz de fals in administrare - energie termica Tonyde Tonyde Buna ziua. Pe scurt: Administratia are un intelegere cu firma de repartizare a costurilor la caldura. Am primit de la firma respectiva un document, ... (vezi toată discuția)
Plata costuri factura caldura sangel sangel Buna ziua Am mare nevoie de ajutorul dvs. sa ma lamuriti intr-o problema de calculatie costuri caldura. Locuiesc la apartament de bloc 2 camere parter ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract repartitoare sarah1985 sarah1985 Am hotarat la nivel de scara sa renuntam la repartitoarele de incalzire. Avand in vedere ca avem contracte individuale semnate in anul 2005, am redactat ... (vezi toată discuția)