avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PARTAJ!!!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PARTAJ!!!!

Lamuriti-ma va rog, in ce consta partajul voluntar la notar???
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 12:57, 21 Iulie 2009
Va intelegeti, de comun acord, cum impartiti bunurile comune, faceti o tranzactie pe care o semnati in fata notarului. Puteti sa va prezentati cu aceasta tranzactie si in fata instantei, solicitand ca instanta sa pronunte o hotarare prin care sa consfinteasca invoiala partilor. Va costa mai putin ca la notar.
Proprietarii unor bunuri isi impart de bunavoie, cum stabilesc acestia de cuviinta, bunurile (mobile/imobile) ce sunt detinute in proprietate comuna (devalmasie sau/si cote-parti), in acest sens mergand la notar si incheind un act denumit "partaj voluntar".
Ultima modificare: Marți, 21 Iulie 2009
Iuliana Cermak, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire bunuri prin intelegere reciproca ionescuroxana ionescuroxana Buna ziua. Ma puteti lamuri in urmatoarea problema: doi soti ( casatoriti inca de 16 ani ) care au proprietati imobiliare fiecare inainte de casatorie , si ... (vezi toată discuția)
Partaj Adela A Adela A Buna ziua! As dori sa va intreb care este cea mai simpla si mai ieftina cale de a realiza partajul intre mine si fostul sot, in conditiile in care divortul ... (vezi toată discuția)
Despre partaj in cazul unui divort din culpa comuna alinutza9 alinutza9 as dori sa stiu daca este neaparat nevoie de proces de partaj in situatia in care s-au dobindit bunuri in comun, sau imparteala bunurilor se poate face si de ... (vezi toată discuția)