avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Ce este consilierul juridic?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Ce este consilierul juridic?

Buna Ziua imi puteti spune va rog ce inseamna consilier juridic din toate punctele de vedere sau mai multe detali?
Va multumesc, respectuos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:27, 21 Iulie 2009
Pentru a va lamuri cat mai exact, studiati legea 514/2003 cat si statutul consilierilor juridici.
~ Conținut șters la cerere ~
Consilierul juridic asigura apararea drepturilor si intereselor legitime ale statului, ale autoritatilor publice centrale si locale, ale institutiilor publice si de interes public, ale celorlalte persoane juridice de drept public, precum si ale persoanelor juridice de drept privat, in slujba carora se afla si in conformitate cu Constitutia si legile tarii.

Consilierul juridic in activitatea sa asigura consultanta si reprezentarea autoritatii sau institutiei publice in serviciul careia se afla ori a persoanei juridice cu care are raporturi de munca, apara drepturile si interesele legitime ale acestora in raporturile lor cu autoritatile publice, institutiile de orice natura, precum si cu orice persoana juridica sau fizica, romana sau straina; in conditiile legii si ale regulamentelor specifice unitatii, avizeaza si contrasemneaza actele cu caracter juridic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire ccc AliDan28 AliDan28 Bună ziua o angajata revine din ccc , înainte sa plece în ccc avea funcția de cons juridic, Acum la întoarcere revine, semnează act adițional unde ... (vezi toată discuția)
Jurist societate agricola SIHASTRU36 SIHASTRU36 Buna ziua! Supun atentiei dv urmatoarea speta.Verisorul meu vrea sa se angajeze la o societate agricola ca jurist.Este tanar si nu are experienta.Ar vrea sa ... (vezi toată discuția)
Reprezentare instanta cu consilier juridic si avocat avocatul90 avocatul90 Buna ziua, Exista vreo prevedere legala care impune restrictia angajarii unui avocat cu contract de reprezentare pentru un litigiu in dreptul muncii daca ... (vezi toată discuția)