Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

administrator si manager in cadrul firmei

Buna ziua,

Sunt manager in cadrul unei firme ( avand contract de munca) si am si contract de mandat pentru administrator . Pe contract scrie ca trebuie sa primesc o suma de bani, ca trebuie sa particip la adunari generale a asociatilor. Asta nu s a intamplat..desi sunt de cateva luni.
Eu mi am anuntat sefi ca vreau sa plec pe data de 22 octombrie,fara demisie ca au zis ca trainuiesc pe cineva si poate in doua saptamani plec.
Cand le am trimis saptamana trecuta un email ,sa le cer sa mi spuna data exacta a plecarii mi au zis ca au nevoie de mine pana la sfarsitul lui decembrie.
Eu stiind ca daca ai functie de conducere maxim 45 zile trebuie sa stai in preaviz...nu mult mai mult cum imi cer ei. Le am explicat ca din punct de vedere legal n ar trebuie sa ma tina asa si mi a zis ca da dar sunt si administrator si ca tot 2 luni trebuie sa stau.
Adica eu sa respect obligatiie mele dar ei nu.
Vreau sa plec mai repede si as vrea sa mi stiu drepturile , pentru ca mi se pare o abatere.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:10, 13 Noiembrie 2015
1. In c.i.m. ce termen de preaviz aveti mentionat?

2. Demisia opereaza incetarea contractului de munca, in mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator.
45 de zile, adica pana pe 24 decembrie , dar nu pana la sfarsit lunii, cum doresc ei .
In acest caz, la expirarea celor 45 de zile ,contractul dvs de munca va inceta.

Art.81 C.mun.
...
(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie acordul partilor aviva aviva buna ziua,firma la care lucrez se va inchide lun viitoare pe 25,intre tim mi am gasit alt job,dar nu vor sa ma lase sa plec fara preaviz,mentionez ca preavizul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o situatie, vreau sa imi dau demisia cu acordul ... Crisu Loredana Crisu Loredana Buna ziua, Am o situatie, vreau sa imi dau demisia cu acordul partilor pentru a nu mai sta in preaviz. In cazul in care seful, nu imi aproba demisia si eu ... (vezi toată discuția)