avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pontaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pontaj

Buna ziua! Am rugamintea daca ma puteti lamuri asupra unei probleme.
La punctul de lucru bar am doua salariate care lucreaza cate 12 ore zilnic, trei zile lucreaza trei zile sunt libere, lucreaza si sambata si duminica si au si un spor de weekend.
Este corect ponjul asa sau la un control itm voi avea probleme.
Daca nu este corect va rog poate imi oferiti o solutie corecta.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:46, 13 Noiembrie 2015
Este corect daca aceasta repartizare a programului de lucru este prevazuta in contractul individual de munca.
nu este scris in contractul de munca, dar am facut un act aditional la cim in care am precizat ca incepand cu data de.... salariatele de pa pct de lucru x lucreaza 3 zile 12 ore dupa care beneficiaza de 3 zile libere.
In regulamentul intern este insa precizatca programul de lucru este de luni pana vineri de la ora 7 la ora 22 , in doua schimburi cu 30 min pauza plus spor de weekend.
1. Daca ati facut act aditional la CIM este bine.

2. Puteti face modificarile cuvenite si in Regulamentul intern.
Am vb la itm si spun ca nu e corect, ca in codul muncii este art 115 alin 2 care spune ca dupa 12 ore lucrate salariatul beneficiaza de 24 ore odihna.
Nu mai stiu cum sa procedez.
1. Dar tot Codul muncii spune:

Art. 116
(1) Modul concret de stabilire a programului de lucru inegal in cadrul saptamanii de lucru de 40 de ore, precum si in cadrul saptamanii de lucru comprimate va fi negociat prin contractul colectiv de munca la nivelul angajatorului sau, in absenta acestuia, va fi prevazut in regulamentul intern.

(2) Programul de lucru inegal poate functiona numai daca este specificat expres in contractul individual de munca.

2. Parerea mea este ca atata timp cat va incadrati in cele 40 de ore saptamanal este corect asa cum vreti sa procedati dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control itm suciugeorgeta suciugeorgeta Buna ziua...spuneti-mi va rog o firma care are mai multe puncte de lucru iar numarul salariatilor insumeaza in jur de 30 este obligata sa aiba CCM (daca se ... (vezi toată discuția)
Program de lucru inegal birta birta cum trebuie specificat programul de lucru inegal in cim daca salariatul lucreaza 12-36 ore. multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Programul de munca inegal? oanacatalina oanacatalina In cadrul unei unitati hoteliere, in care se lucreaza si noaptea, dar si in ture de 12 ore, trebuie prevazut un program de lucru inegal, atat in contractul ... (vezi toată discuția)