avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nelamurire monitorizare calculator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nelamurire monitorizare calculator

Buna ziua !

Am o nelmaurire legata de monitorizarea unui calculator. Sunt un administrator de retea la o firma si am o colega la a carui calculator am tot gasit probleme legate de virusi, fiind nevoit sa reinstalez sistemul de operare si care reuseste sa se conecteze neautorizat la alte PC-uri, are trafic foarte mare, etc. Pentru a investiga aceste probleme am folosit un soft care sa monitorizeze pe calculatorul de serviciu al colegei absolut orice actiune este intreprinsa, cu poze facute la intervale de timp, website-uri, etc. As dori sa stiu daca este legal, avand in vedere ca nu i s-a adus la cunostiinta ca echipamentul (PC-ul) va fi monitorizat, nesemnand nici un act. Scopul acestei monitorizari a fost depistarea modului cum reuseste sa se conecteze la alte PC-uri, valorile traficului realizat, etc. Multumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 18 Noiembrie 2015
Marcel_, utilizator
Ce urmăriți sa obțineți?
Doream sa aflu daca se conecteaza neautorizat la alte pc-uri ale colegilor, fiind interzis prin regulament
Va referiți ca se conectează de la un PC la mai multe sau merge la mai multe PC -uri și se conectează?
Adică dacă merge la alt PC al unui coleg.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Noiembrie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Ea se conecteaza neautorizat de la calculatorul de serviciu la alte calculatoare de serviciu ale altor colegi, sabotand lucrul la calculator ale celorlalti. Doream sa obtin aceasta dovada. Avand in vedere ca una dintre responsabilitatile administratorului de retea este si cea a asigurarii securitatii retelei, este ok monitorizarea PC-ului de serviciu, prin orice metoda, daca exista suspiciuni privind modul de utilizare ?
Ultima modificare: Miercuri, 18 Noiembrie 2015
Marcel_, utilizator
In Regulamentul de ordine interioara nu este stipulat ca angajatul nu poate folosi computerul decat potrivit scopului si activitatii companiei respective?
Daca da, atunci ii aduceti la cunostinta ca incalca regulamentul cu buna stiinta, intrucat acesta a fost semnat inca de la angajare si ii dati si un avertisment.
In fisa de post a unui administrator de retea intra securizarea retelei, astfel ca nu comiteti nimic ilegal.
Pana faceti demersurile administrative, pentru a proteja reteaua, puteti sa ii restrictionati accesul la celelalte IP-uri...probabil ca va veni singura la dvs. pentru a va aduce la cunostinta ca are probleme cu PC-ul.

Alte discuții în legătură

Programe de spionare instalate pe calc. unde lucrez la firma tierry tierry Ma intereseaza cum ma protejeaza legea (si mai precis care lege) in cazul in care am descoperit pe calculatorul meu de la servici programe de spionare ... (vezi toată discuția)
Monitorizare costel58 costel58 Este legala monitorizarea fara anuntarea salariatului a activitatii la statia de lucru(PC) de la postul de munca? Este legala interventia angajatorului la ... (vezi toată discuția)
Monitorizare pc la serviciu fara anuntarea angajatului ContSters304089 ContSters304089 De curand am descoprit la servici ca PC=ul este monitorizat observand ca antivirusul a gasit acel program. Nu am fost anuntat nici in scris si nici verbal de ... (vezi toată discuția)