avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua!pentru o casatorie in afara tarii
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua!pentru o casatorie in afara tarii

Fiica mea vrea sa se casatoresca in Danemaraca,acolo munceste si ea si viitorul sot.Ea este insarcinata si vor sa faca casatoria inainte de a naste.A intrebat acolo ce acte ii trebuie si printre altele i s-a spus ca ii trebuie un act de la starea civila din localitatea in care are resedinta pe C.I.precum ca nu este casatorita si in tara,apoi actul se treduce in limba engleza si se apostileaza.Intrebarea mea este daca se poate scoate acest act de la primarie,starea civila fara o procura,daca eu ca parinte am certificatul ei de nastere si o copie de buletin,pot sa ii scot acest act si sa il trimit ei in Danemarca?
Va multumesc!Elena Pantescu Mai voiam sa mentionez ca viitorul meu ginere are certificat de nastere de tip vechi?conteaza asta?El are adresa in loc Iasi iar fata mea in com Voinesti jud.Iasi.,fiica mea are certificat de nastere tip nou
Ultima modificare: Miercuri, 18 Noiembrie 2015
pantescuelena, utilizator
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:03, 19 Noiembrie 2015
De ce nu se casatoresc la ambasada/consulatul Romaniei? Ginerele are nevoie de certificat tip nou. Dvs. fara procura nu puteti face absolut nimic. Adeverinta despre care faceti vorbire este adeverinta de cutuma, anexa 9 care se obtine de la locul de inregistrare a nasterii fiicei dvs. personal sau prin procura. Adeverinta de cutuma se apostileaza la prefectura dupa care se va traduce si legaliza in Danemarca.
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2015
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere international violeta-pinti violeta-pinti buna! as vrea sa stiu ce acte ii trebuie fiicei mele ptr a-si schimba certificatul de nastere romanesc, in unul international , in vederea casatoriei in ... (vezi toată discuția)
Actele trebuiesc toate apostilate in romania,daca vrei sa fie valabile in strainatate? banualex banualex Buna ziua,sora mea ar vrea sa se casatoreasca aici in Germania A adus din Romania certificatul de divort tradus ,semnat de notar dar neapostilat,aici i se cere ... (vezi toată discuția)
Casatorie in germania Ramona877 Ramona877 Buna ziua, Sunt cetateana romana si urmeaza sa ma casatoresc cu un cetatean german. As dori sa stiu de ce acte am nevoie, casatoria urmand a se face in ... (vezi toată discuția)