Pe hotararea de divort scrie ca atat eu cat si fosta sotie trebuie sa contribuimmcu 25% din venitul net.Daca eu mai contribui cu alte cheltuieli pentru copil se poate scadea din pensia alimentara ?De exemlu eu platesc abonamentul copilului la telefon in valoare de 80 RONI ,lucru ce se poate dovedi .Apoi ii cumpar haine si hrana ....pot dovedi cu bonuri si chitante .Si ....daca femeia are dreptul sa cheme in instanta pentru pensie alimentara fara sa plateasca avocat (o pura curiozitate).
Dacă așa a dispus instanța acele cheltuieli reprezintă parte din contribuția dvs de 25% din veniturile nete.
Se poate formula și susține o acțiune privind pensia de întreținere fără avocat.
Fireste ar fi sa platiti pensia in natura. Puteti solicita asa ceva. de ce nu incercati sa va intelegeti cu fosta partenera si sa faceti un accord la mediator?
Pensie alimentara
ionut979
buna ziua.
am divortat acum 3 ani si copilul i-a fost incredintat fostei sotii iar eu am fost obligat la plata unei pensii de 125 lei lunar, in conditiile in ... (vezi toată discuția)