Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia de intretinere- cheltuieli suplimentare

Pe hotararea de divort scrie ca atat eu cat si fosta sotie trebuie sa contribuimmcu 25% din venitul net.Daca eu mai contribui cu alte cheltuieli pentru copil se poate scadea din pensia alimentara ?De exemlu eu platesc abonamentul copilului la telefon in valoare de 80 RONI ,lucru ce se poate dovedi .Apoi ii cumpar haine si hrana ....pot dovedi cu bonuri si chitante .Si ....daca femeia are dreptul sa cheme in instanta pentru pensie alimentara fara sa plateasca avocat (o pura curiozitate).
Dacă așa a dispus instanța acele cheltuieli reprezintă parte din contribuția dvs de 25% din veniturile nete.
Se poate formula și susține o acțiune privind pensia de întreținere fără avocat.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Noiembrie 2015
Adrian ALBU, Avocat
Fireste ar fi sa platiti pensia in natura. Puteti solicita asa ceva. de ce nu incercati sa va intelegeti cu fosta partenera si sa faceti un accord la mediator?
Nu inteleg situatia: cui trebuie sa achitati acei 25%, unde sta copilul,e minor sau major etc.?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal sa foloseasca fosta sotie pensia alimentara pentru ... MoisanMarcel MoisanMarcel Este legal sa foloseasca fosta sotie pensia alimentara pentru asi plati facultatea ???Am probe ,bonul . (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ionut979 ionut979 buna ziua. am divortat acum 3 ani si copilul i-a fost incredintat fostei sotii iar eu am fost obligat la plata unei pensii de 125 lei lunar, in conditiile in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua sunt divorțat prin acord de mediere și platesc o ... Florin.... Florin.... Buna ziua sunt divorțat prin acord de mediere și platesc o pensie de întreținere de 550 de lei fosta sotie dorește să ceară majorarea pensiei deoarece ... (vezi toată discuția)