avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturi si obligatii minor de 16 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturi si obligatii minor de 16 ani

Buna ziua,
Am o minora adoptata de peste 16 ani care incetul cu incetul nu ma mai recunoaste de parinte. Sotia mea a decedat , si ma aflu in pozitia de a gestiona singur cresterea si educatiaacesteia,. Are minora, la aceasta varsta dreptul de a pune in discutie autoritatea mea ca parinte adoptiv si sa ceara o autonomie clamand statutul de copil adoptat?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:38, 23 Noiembrie 2015
Statutul de copil adoptat nu o face diferita de statutul de copil neadoptat...
Referitor la autonomie, copiii isi incep afirmarea unei autonomii imediat dupa nastere si aceasta se mareste cu varsta. la ce autonomie va referiti exact?
Poate e necesar sa cereti ajutor autoritatii tutelare, consiliere psihologica etc. Sa va ajute sa o intelegeti pe copila, nu cred ca ii e usor abandonata de o mama la nastere, de un tata biologic, acum iar de o mama adoptatoare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatia copilului din afara casatoriei yx32_angel yx32_angel Buna ziua! As dori sa expun o mica speta...pentru eventuale sfaturi. In urma unei relatii a luan nastere un copil, care acum are 7 anisori. Copilul nu a ... (vezi toată discuția)
Dreptul persoanelor adoptate de a-ºi cunoaºte originile ºi propriul trecut Roland Mindrila Roland Mindrila Modificarile aduse legii adoptiei au stabilit ca părinţii care au adoptat un copil trebuie să îi spună acestuia de la vârste cât mai mici, cu sprijinul ... (vezi toată discuția)
Incetarea adoptiei si anularea mostenirii cyan cyan Povestea este clasica, un copil adoptat la cateva luni de la nastere afla la varsta de 12 ani ca este adoptat. Incepe sa creeze probleme in familie si ... (vezi toată discuția)