avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

am fost licentiat in data de 20-11-2015.Am mers azi la centro per l-impiego si acolo mi-au spus ca daca nu am carte de identitate italiana nu beneficiez de somaj decit 3 luni cu toate ca am fost angajat din august 2012 totul legal,imi puteti spune daca este adevarat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:04, 24 Noiembrie 2015
Somaj de unde sa beneficiati , din Italia sau din tara ?
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
din italia
Prestația de șomaj Naspi ( Nuova Assicurazione sociale per l’impiego), care ia locul lui Aspi și mini Aspi, va intra în vigoare din 1 mai 2015 și se adresează angajaților, publici și privați, care și-au pierdut în mod involuntar locul de muncă.

Pentru a beneficia de acest ajutor introdus de Jobs Act este necesar să se comunice la Insp propria situație, cu 68 de zile înainte de începerea perioadei de șomaj, și trebuie să se îndeplinească următoarele condiții:
- să fi avut măcar 13 săptămâni de contribuții în ultimii 4 ani;
- să fi lucrat 30 de zile în ultimele 12 luni precedente concedierii.
[ link extern ]

[ link extern ]
am facut toate astea ieri numai ca aia unde m-am inscris ca nu am de munca(centro del impiego) mi-au spus ca daca nu am buletin italian nu beneficiez decit de 3 luni.Eu stiam ca cetatenii comunitari nu au nevoie de asa ceva de asta am cerut ajutor
indeplinesc toate conditiile pt somaj,intrebarea mea este -pot beneficia de somaj cu catrtea de identitate romineasca?-

Alte discuții în legătură

Unde pot si cu cine lua legatura cu mobbing in romania? denisa7669@yahoo.com denisa7669@yahoo.com Am fost mabizata la lacul de munca in italia,am luat legatura cu psihologii ,la un CAF IN ROMA,rezulta contractul,dar amramas di cauza lor fara muna si am ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am 5 luni de când sunt în italia, am rezidenta ... Andreea Teodora Andreea Teodora Bună ziua, am 5 luni de când sunt în Italia, am rezidenta ,codice fiscal și am muncit în aceasta perioada 2 luni de zile cu contract determina. ... (vezi toată discuția)
Acte pensie italia si romania ghiumusa ghiumusa buna ziua, din octombrie 2020 am depus actele de pensie si in Italia si in Romania nu am prmit ni,mic pana acum cui ma pot adresa? (vezi toată discuția)