avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

am fost licentiat in data de 20-11-2015.Am mers azi la centro per l-impiego si acolo mi-au spus ca daca nu am carte de identitate italiana nu beneficiez de somaj decit 3 luni cu toate ca am fost angajat din august 2012 totul legal,imi puteti spune daca este adevarat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:04, 24 Noiembrie 2015
Nu veti beneficia de somaj cu C.I.romanesc.

Insa solicitati ajutor la Biroul ataşatului pentru probleme de muncă

Mirela VIDEA, ataşat pentru probleme de muncă şi sociale
Tel: (0039) 06 806 96 326
e-mail: roma.social@mae.ro

Andrei SFÎRLOAGĂ, ataşat pentru probleme de muncă şi sociale

Tel: (0039) 06 806 96 326
e-mail: roma.social1@mae.ro
stiti cumva vreo lege care spune ca cetatenii care fac parte din UE si lucreaza pe teritoriul italiei sunt obligati sa-si faca CI italiana pt a beneficia de anumite drepturi? si inca ceva-cind am platit toate taxele la stat din 2007 si pina in prezent am avut CI italiana?,cind te angajezi undeva nu iti trebuie CI it
Ghid pentru cartea de identitate italiana
[ link extern ]

In primele 3 luni de ședere într-un alt stat membru, în calitate de cetățean al UE, nu aveți obligația de a solicita un document care să confirme faptul că aveți dreptul de a locui pe teritoriul acestei țări. Însă, în unele țări din UE, s-ar putea să se aplice obligația de a vă semnala prezența încă de la sosire.

După 3 luni de la sosirea pe teritoriul țării respective, este posibil să vi se ceară să vă înregistrați pe lângă autoritățile locale (în general, poliția sau primăria).
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună. am si eu o întrebare!credeti ca se mai poate rezolva ... PRUNĂ MARIETA PRUNĂ MARIETA Bună. am si eu o întrebare!Credeti ca se mai poate rezolva ceva dupa 6 ani de muncă la negru Să mi recapăt toate drepturile? Precizez ca sunt in Italia (vezi toată discuția)
Bună ziua, am 5 luni de când sunt în italia, am rezidenta ... Andreea Teodora Andreea Teodora Bună ziua, am 5 luni de când sunt în Italia, am rezidenta ,codice fiscal și am muncit în aceasta perioada 2 luni de zile cu contract determina. ... (vezi toată discuția)
Acte pensie italia si romania ghiumusa ghiumusa buna ziua, din octombrie 2020 am depus actele de pensie si in Italia si in Romania nu am prmit ni,mic pana acum cui ma pot adresa? (vezi toată discuția)