Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

prelungirea concediului de crestere a copilului

copilul meu a fost diagnosticat cu astm( incadrat cu handicap mediu) la o luna dupa ce m-am intors la servici din concediul de crestere al copilului pana la 2 ani, As putea sa imi prelungesc concediul pana la 3 ani daca totusi am fost o luna la munca sau as putea beneficia de altfel de concediu pentru crestere a copilului pana la 3 ani? ce documente am nevoie si unde trebuie depuse?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:22, 25 Noiembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
1. - Dupa ce obtineti certificat de handicap pentru copil faceti o cerere catre angajator prin care solicitati suspendarea contrcatului individual de munca (CIM) pentru a intra in concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 3 ani (daca certificatul de handicap este valabil pana atunci).
- Anexati la cerere o copie dupa certificatul de handicap.

2. - Cu o copie dupa decizia de suspendare a CIM si o copie dupa certificatul de handicap pentru copil va prezentati la Primarie unde solicitati indemnizatia pentru CCC pana la varsta de 3 ani.
- Sa depuneti si o copie dupa deciziile AJPIS de acordare si de incetare a indemnizatiei pentru CCC pana la varsta de 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire concediu crestere copil de la 2 la 3 ani. ELENA_M10 ELENA_M10 Buna ziua, as vrea sa stiu in ce masura se poate prelungi concediu de maternitate de la 2 la 3 ani pentru urmatoarea situatie:fetita mea de 1 an si 8 luni a ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie si alocatie cic pana la 3 ani mela2008 mela2008 Buna ziua. Am un baiat nascut in 25.01.2011 si am optat pt CIC de 2ani,in acelasi timp am beneficiat de o indemnizatie de 1200 lei si alocatie de 200 lei. Din ... (vezi toată discuția)
Prelungirea perioadei concediului de crestere copil lidiadaria lidiadaria Buna ziua, Sunt in concediu de crestere copil pana in luna august 2013. Am optat pentru varianta 1 din legea legea 111/2010 adica: Concediu crestere copil ... (vezi toată discuția)