avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare declaratie de recunoastere a paternitatii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare declaratie de recunoastere a paternitatii

Cum se poate anula o declaratie de recunoastere a paternitatii in cazul in care cel care a facut declaratia a fost exclus de la paternitatea copilului in urma efectuarii a trei probe in cadrul INML Mina Minovici (proba de sange, HLA si expertiza ADN vizata de Comisia Superioara de Medicina Legala) , deasemeni printr o hotarare definitiva si irevocabila?
Mentionez ca declaratia de recunoastere a paternitatii a fost data dupa un an de cand hotararea judecatoreasaca a ramas definitiva si irevocabila , el fiind parte in dosar.
Am incercat printr un proces de contestare a paternitatii insa spre uimirea mea cererea mi a fost respinsa deoarece s a cerut efectuarea altei expertize ADN , unde rezultatul a fost contradictoriu. Acelasi INML Mina Minovici a stabilit dupa 5 ani ca rezultatul s a schimbat.
Aceeasi persoana este tatal biologic al copilului cu un 99,999% dupa ce in urma cu 5 ani a fost exclus de la paternitate.
Sper sa gasesc un raspuns pentru aceasta situatie.

INCREDIBIL DAR ADEVARAT!
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2015
ContSters285427, utilizator
Declaratia este nula de drept daca exista hotarare definitiva si irevocabila prin care s-a constatat ca persoana nu este tatal copilului.
Problema mea este ca nu este nula. In urma acestei declaratii de recunoastere i -a fost eliberat un nou certificat de nastere unde apare numele lui ca si tata biologic.
Cei de la evidenta populatiei mi-au raspuns ca anularea noului certificat de nastere se poate face prin hotarare judecatoreasca.Am cerut anularea certificatului de nastere in instanta si cerera mi a fost respinsa
Am facut plangeri la parchet, la Comisia de Medicina Legala, la Ministerul Sanatatii si nimeni pana acum nu a facut nimic cu toate ca legal este asa cum mi-ai raspuns.

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament

Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2015
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
lilianais67 a scris in alt topic:

Eu sunt mama unui baiat de 14 ani nascut in afara casatoriei.
Ma gasesc intr o situatie oribila care nu are rezolvare. Acum 14 ani am inaintat catre judecatorie o cerere de stabilire a paternitatii care s a solucionat dupa 8 ani prin excluderea de la paternitate a celui care eram ferm convinsa ca este tatal copilului meu printr o hotarare definitiva si irevocabila. Aceasta horarare a stat la baza celor trei expertize care s-au efectuat in cadrul INML Mina Minovici Bucuresti (de sange, HLA si ADN).
Dupa un an de cand presupusul tata a fost exclus de la paternitate printr o hotarare definitiva si irevocabila , a dat o declaratie de recunoastere a paternitatii in fata notarului si a cerut eliberarea unui nou certificat de nastere cu mentiunea ca el este tatal.
Aceasta schimbare s-a facut fara stirea si acordul meu.
In momentul in care am aflat despre schimbarea certitficatului de nastere am cerut in instanta anularea declaratiei de recunoastere a paternitatii .
Instanta nu a tinut cont de hotararea anterioara in care a fost exclus de la paternitate si a cerut efectuarea unei noi expertize ADN in cadrul aceluiasi institut.
Rezultatul a fost ca este tatal copilului cu un procent de 99.999% drept pentru care mi s-a respins cererea.
In acest moment sunt in posesia a doua hotarari definitive si irevocabile in baza a doua expertize ADN de stabilire a paternitatii.
1. este exclus de la paternitate
2. este tatal copilului

Care din cele doua hotarari este valabila si cine este vinovat pentru ceea ce s-a intamplat si se intampla?

Ce masuri trebuie sa iau ca sa se stabileasca adevarul?
cand v-a fost respinsa cererea de contestare a paternitatii ? Ati atacat ( cu apel, recurs)acea hotarare?
Stati putin, ca nu urmaresc. Cine are nevoie de adevar, exact, ca dv. spuneti ca stitati ca acea persoana e tatal copilului. Ce relevanta are cum anume s-a ajuns si legal la asta? Copilul ce spune, ce doreste?
Care a fost logica sa contestati paternitatea cand stiati ca e asa?
Exact, ce doriti dv. si ce doreste copilul?

Alte discuții în legătură

Tagada paternitate Ryel Ryel Buna ziua, V-as ruga sa imi spuneti daca proba testimoniala e acceptat in situatia urmatoare: Sotul actual al mamei a recunoscut la starea civila un ... (vezi toată discuția)
Test adn cerut de posibilul tata Ciocar Ciocar Dacă în timpul căsătoriei a existat o relatie extraconjugală din care rezulta un copil,recunoscut de situl amantei si ea fiind căsătorită, cum pot afla ... (vezi toată discuția)
Recunoastere paternitate, copil major karlsberg karlsberg Buna ziua, Va prezint cazul urmator: Copilul (25 ani) doreste sa fie recunoscut de tatal biologic care are o familie si 2 copii. Copilul nu a fost recunoscut ... (vezi toată discuția)