avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare declaratie de recunoastere a paternitatii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare declaratie de recunoastere a paternitatii

Cum se poate anula o declaratie de recunoastere a paternitatii in cazul in care cel care a facut declaratia a fost exclus de la paternitatea copilului in urma efectuarii a trei probe in cadrul INML Mina Minovici (proba de sange, HLA si expertiza ADN vizata de Comisia Superioara de Medicina Legala) , deasemeni printr o hotarare definitiva si irevocabila?
Mentionez ca declaratia de recunoastere a paternitatii a fost data dupa un an de cand hotararea judecatoreasaca a ramas definitiva si irevocabila , el fiind parte in dosar.
Am incercat printr un proces de contestare a paternitatii insa spre uimirea mea cererea mi a fost respinsa deoarece s a cerut efectuarea altei expertize ADN , unde rezultatul a fost contradictoriu. Acelasi INML Mina Minovici a stabilit dupa 5 ani ca rezultatul s a schimbat.
Aceeasi persoana este tatal biologic al copilului cu un 99,999% dupa ce in urma cu 5 ani a fost exclus de la paternitate.
Sper sa gasesc un raspuns pentru aceasta situatie.

INCREDIBIL DAR ADEVARAT!
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2015
ContSters285427, utilizator
Stimată doamnă, vă sugerez să cereţi în instanţă stabilirea domiciliului la Dvs.Copilul este mare, va fi ascultat.
Faptul că performanţele şcolare i-au scăzut, că nu este lăsat să aibă relaţii personale cu propria mamă, că tatăl nu stă cu el, ci un supraveghetor, etc. pot fi motive de a obţine domiciliul copilului la Dvs, la o judecată corectă.
Dar nu vă invidiez fiindcă marele rău a fost făcut şi copilul Dvs., şi traumatizat, şi adolescent, este un caz greu. Copilul acesta nu-şi mai găseşte liniştea.
Faptul că i-a schimbat şcoala, la o şcoală cu pretenţii, unde rămâne în urmă , este suficient să-i creeze şi sentimentul de inferioritate şi să-şi piardă încrederea în sine.
În plus, dacă e ţintuit la carte şi nu face sport, nu socializează cu băieţi de vârsta lui, va fi izolat şi închis în sine.
Chiar nu ştiu care ar fi soluţia.Copilul acesta are nevoie de dragoste, de încurajare, de un mediu şcolar potrivit şi de terapie.
Poate, poate zic, o noua actiune in instanta nu este sigur ca-i va da castig de cauza mamei. Pozitie sociala, situatie materiala mai buna, relatii...Nu poti avea incredere nici in optiunea copilului. Se stie ca de regula copiii pot fi usor cumparati, cu cadouri sau impresionati de o situatie materiala mai bune decat cea oferita de mama, nu este exclus sa traiasca sub imperiul amenintarilor tatalui. Arma cu dou taisuri !
Si apoi, paternitate recunoscuta, custodie comuna, minor incredintat mamei...De ce copilul este acum luat cu forta de langa mama ? Cam multe semne de intrebare in aceasta speta.
Si dupa cele relatate de mama, toate conduc la o concluzie:
este greu sa lupti cu morile de vant.
lilianais67 a scris:

Doamna avocat @romascanu,

Nu in ultimul rand va multumesc pentru sinceritatea de care ati dat dovada si stiti ca o spun cu adevarat.




lilianais67 a scris:

Eu chiar nu am ...

Copilul meu nu este ...

Copilul nu poate fi...

Copilul nu este ...

Un tata care ...

Un tata care ...

De ce acel tata ...

Un tata care ...

De ce nu poate si nu trebuie sa ...

Nu pretind sa ...

Problema este ca ...

I-am propus sa accept sa ramana copilul la el si vacantele de vara sa le petreaca cu mine




Of! Of!

Cereti.
Cereti instantei ceea ce vă doriti cu adevărat si veţi primi.
Schimbati însă ...motivarea.

Înţelegeti oare de ce v-am copiat inceputurile de frază?

V-am căutat pe dvs in primele 3 cuvinte şi nu v-am găsit.
Eraţi într-un EU, anihiat de un NU.
Copilul ...la fel.

Definiti-vă pe dvs. in primele 3 cuvinte din frază. Restul frazei ...aproape că nu contează.


Propoziţia: "X este drac", nu-mi dovedeşte că vorbitorul e inger!
Prezentati faptele dvs. NEfăcutele altuia + judecăti = zero ...pentru dvs.
(De altfel, dacă preluam si verbele pe care le-aţi folosit după "tata" ... imi dă cu minus pentru dvs.)

Spuneţi instantei ce este copilul dvs...
Spuneti-i ce poate fi copilul dvs. alături de dvs...

etc.



Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Decembrie 2015
romascanu, moderator

Astazi am gasit ceva care mi se pare foarte interesant .



Tată - liniuţă

Altfel stau lucrurile în cel de-al doilea caz, când părinţii copilului nu sunt căsătoriţi, situaţie în care mama este cea care declară co-pilul, iar dacă nu doreşte să-l treacă pe tatăl biologic în certificatul de naştere, atunci se va trece tradiţionala liniuţă. Însă, nimeni nu-l opreşte pe tatăl biologic să facă demersuri pentru recunoaşterea copilului din afara căsătoriei. Pentru asta, e nevoie de o declaraţie nota-rială, prin care va recunoaşte că el este tatăl pruncului înregistrat de mamă, fără acordul lui. Apoi, cu această declaraţie, se va deplasa la Starea Civilă: „Însă, noi nu putem să eliberăm un alt certificat de naştere decât dacă tatăl biologic se prezintă împreună cu mama, care trebuie să aibă asupra ei şi certificatul de naştere al copilului în original”. Şefa Stării Civile ne-a explicat că atâta vreme cât există un certificat de naştere în original în circulaţie, care îşi produce toate efectele, până când acesta nu este radiat, evident, cu acordul mamei, nu se poate elibera alt document. Citeste aici ..[ link extern ] >

Eu nu m-am prezentat cu certificatul de nastere al copilului la starea civila

Chiar nu pot sa cred ca orice barbat poate obtine un nou certificat de nastere (singurul act care produce efecte inmediate) numai pentru simplu fapt ca a recunoascut paternitatea unui copil din afara casatoriei.

Este adevarat ca anularea declaratiei de recunoastere a paternitatii in conformitate cu art.125 alin.1 si art 127 alin.1 lit. e) si f) din H.G. nr.64/26.01.2011 pentru aprobarea Metodologiei cu privire la aplicarea unitara a dispozitiilor in materie de stare civila spune ca ,,anularea...mentiunilor inscrise pe marginea actelor de stare civila se poate face numai in temeiul unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile,, , iar anularea se poate cere in cazul cand: mentiunea a fost inscrisa pe alt act de stare civila sau a fost inscris cu un text gresit,,, ceea ce nu este cazul meu.

mentiunea de recunoastere a paternitatii , este doar o mentiune care poate si trebuie sa fie inscrisa pe marginea actului de stare civila a fiului meu. (pana aici totul bine si legal)

Daca analizez mai departe si fac referire la ceea ce a declarat Sefa Starii Civile in articolul citat mai sus , concluzia pe care o trag este ca nu se poate elibera un nou certificat de nastere pana cand nu se radiaza cel de dinainte , evident, cu acordul mamei...(eu nu mi-am dat acest acord )

Daca am contestat aceasta recunoastere , inteleg ca autorul recunoasterii ar fi trebuit sa dovedeasca in instanta ca declaratia de recunoastere este adevarata.

In functie de aceasta hotarare a instantei se putea elibera sau nu, un alt certificat de nastere .
Inteleg ca mentiunea de recunoastere a paternitatii produce efecte inmediate doar atunci cand se dovedeste ca nu este contrara adevarului.

In momentul in care eu am contestat declaratia de recunoastere a paternitatii instanta stabileste filiatia copilului fata de cel care a recunoscut paternitatea si intram intr un proces de stabilire a paternitatii.
Cand intram intr-un proces de stabilire a paternitatii si se ridica exceptia lucrului judecat ce se intampla?

Aceasta instanta judeca inca o data ceea ce s-a judecat ?

Cand acestei instante i se face conoscuta sentinta definitiva si irevocabila de stabilire a paternitatii a aceleiasi persoane fata de acelasi copil nu ar trebui sa respinga cerer sesizeze parchetul , politia ...sau eu stiu pe cine?

Sau judeca aceeasi cauza pentru ca si-a dat seama ca Instanta anterioara nu si-a facut bine treaba?

Daca este asa , ar insemna ca eu sau cealalta parte putem sa inaintam aceeasi cerere cand avem chef si cum avem chef?

Este adevarat ca cererea mea nu era de stabilire a paternitatii , era de contestare a paternitatii , insa aceasta contestare conducea de fapt la o stabilire .

Daca o cerere formulata cu alte cuvinte te conduce la acelasi proces , ma gandesc ca cineva ar fi trebuit sa se sesizeze..

Daca avocatul meu nu a facut-o , a gresit el si am gresit eu pentru ca am hotarat sa ma reprezinte , insa cel care conduce sedinta adica judecatorul ,nu trebuie sa se sesizeze , sa reclame sau sa ne spuna ca nu poate sa judece ceva care a mai fost judecat (mai ales ca s-a depus la dosar o sentinta anterioara). Eu multumesc acelei doamne judecator ca a staruit in stabilirea adevarului , insa banuiesc ca exista niste reguli si pentru domnia sa , banuiesc ca nu poate sa actioneze condusa de sentimente .

Ma intreb de ce ,, tatal,, inainte de a merge la notariat sa declare paternitatea unui copil pe care nu l-a recunoscut ani de zile, nu a mers direct la politie sa declare motivul pentru care a mintit atatia ani si ma mai intreb de ce nu a facut acea recunoastere in instanta?

Sunt trei modalitati de a recunoaste paternitatea unui copil : in instanta, prin act juridic sau la starea civila.

Nu ar fi trebuit sa faca acea declaratie de recunoastere in acelasi loc unde a negat-o?

De ce a ales calea notariatului?.

Daca asa stau lucrurile ,

înţeleg că oricine poate vâna, să zicem, copilul fara paternitate stabilita al fiicei unui miliardar sau al unei femei bogate. Trebuie doar să se declare tatăl lui şi apoi să înceapă un şantaj, de exemplu că vrea bani să-si cumpere o vila ,un avion sau cine stie ce . De asemenea, habar n-am cum de nu i-a trecut cuiva prin cap să organizeze o reţea mafiota. Dacă oricine se poate declara tatăl unui copil fara paternitate stabilita ,si poate obtine cerficatul de nastere in acelasi moment poate castiga mult mai multi bani decat incercand sa fure o banca .
Se dovedeste dupa ani de zile ca nu este adevaratul tata si toate bune si frumoase...iar copilul , daca merge la scoala, este ingrijit si are tot ce-i trebuie ce poate sa mai vrea? in cativa ani poate ca nici nu-si va mai recunoaste mama si-i va multumi celui care l-a recunoascut pentru grija acordata si nu in ultimul rand pentru toate lucrurile materiale pe care nu a putut sa i le ofere mama lui ( ca doar omul are mai multi bani)


Am vrut sa stiu ce se intampla in celelalte tari din Uniunea Europeana in cazul stabilirii paternitatii copilului din afara casatoriei.
Recunosc ca am fost surprinsa. La inceput parea o traducere aproape exacta a ceea ce se intampla in tara mea si aproape am crezut ca sunt o cretina.
Numai ca, acea traducere aproape exacta a functionat pana la paragraful ,,inscrierea mentiunii declaratiei de recunoastere a paternitatii.,,
Mai departe , in celelalte tari ale Uniunii Europene se spune ca modificarea si eliberarea unui nou certificat de nastere (cel care in realitate produce efecte inmediate ) se va elibera daca mama copilului recunoaste ca cel care a semnat declaratia ,este tatal biologic al copilului.
In caz contrar (contestare) , autorul recunoasterii trebuie sa dovedeasca in instanta , ca este tatal biologic al copilului ).
Numai dupa ce autorul recunoasterii dovedeste in instanta ca este tatal biologic al copilului , se poate prezenta la starea civila pentru a solicita eliberarea unui nou certificat de nastere.

Dupa ce am citit acest lucru in legislatia mai multor tari din Uniunea Europeana mi-am spus ..ce ghinion ca m-am nascut si am nascut un copil in aceasta tara,, , numai ca asta a fost doar pentru cateva momente . Mai apoi am gandit; ce pacat ca nu am studii juridice pentru ca as fi incercat sa atrag atentia tuturor ca acestei hotarari de guvern i-a scapat din vedere ceva foarte important.

Aceasta hotarare rezolva cu usurinta cel putin un lucru: favorizeaza numarul posibililor infractori, al CRIMELOR (asa se numesc in alte tari) privind falsificarea identitatii unui copil.

Nu pot sa nu ma gandesc la numarul de mame din Romania care nu-si permit nici macar sa ofere
o viata decenta copiilor lor din cauza situatiei economice (conform statisticilor 3 din 4 copii sunt saraci sau foarte saraci),
a acelora care nu pot sa oblige in nici un fel barbatul cu care a procreat copilul sa-si asume responsabilitatile de parinte
a acelora care nu pot sa plateasca avocati cu experienta in materie,
a acelora care nu pot sa plateasca transportul pentru a ajunge in salile de judecata
a acelora care nu pot sa dovedeasca ca partea adversa MINTE
a acelora care nu-si pot permite plata a 2700 lei pentru efectuarea unui examen ADN...etc

DE CE NU INCERCAM SA ELIMINAM CAUZELE NEGATIVE IN LOC SA ACCEPTAM EFECTUL?


De ce atunci cand apare o situatie rara cum este a mea in loc sa spunem : ,,este imposibil ca toti acei ce declara paternitatea unui copil sa fie mincinosi ,,, nu analizam cauzele, nu prevenim cauzele?


lansez urmatoarele intrebari:

CUM SE POATE CORECTA O EROARE INTR-O HOTARARE DE GUVERN?

CUM SE POATE COMPLETA /MODIFICA O LEGE?









Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Decembrie 2015
ContSters285427, utilizator
AVLIL a scris:

Nu are acelasi obiect, evident ca prima e stabilire de paternitate si a doua e contestarea recunoasterii paternitatii.


:-/ ... Adicaaa, cu toate ca o instanta a stabilit ca X nu este fiul lui Y iar a doua a stabilit ca X este fiul lui Y, dupa parerea ta nu exista autoritate de lucru judecat pentru ca cele doua cereri au eticheta diferita? Atat vechea lege jurisprudenta si doctrina (I. Deleanu, de ex) cat si legea noua (art. 430 Cod pr. civ) spun cu totul altceva.
Autoritatea de lucru judecat priveste dispozitivul, precum si considerentele pe care acesta se sprijina, inclusiv cele prin care s-a rezolvat o chestiune litigioasa.


Asadar, indiferent de eticheta cererii, daca o instanta a stabilit definitiv si irevocabil ca X NU este fiul lui Y acest lucru nu mai poate fi pus in discutie intre aceleasi parti.
...
Atata atitudinea mamei cat si atitudinea tatalui sunt dubioase din punct de vedere moral. Mira-m-as sa nu fie vorba si despre bani in toata povestea asta rocamboleasca.
Cat priveste analiza AND :secret: prietenii stiu de ce ... In Romania, daca vrei sa iasa o expertiza cum iti doresti doar trebuie sa stii pe cineva acolo unde trebuie. Probabil ca atunci cand i-au prelevat tatalui prima data probele s-a strecurat o mica eroare si ... au luat de la altcineva asemanator :))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tagada paternitate Ryel Ryel Buna ziua, V-as ruga sa imi spuneti daca proba testimoniala e acceptat in situatia urmatoare: Sotul actual al mamei a recunoscut la starea civila un ... (vezi toată discuția)
Test adn cerut de posibilul tata Ciocar Ciocar Dacă în timpul căsătoriei a existat o relatie extraconjugală din care rezulta un copil,recunoscut de situl amantei si ea fiind căsătorită, cum pot afla ... (vezi toată discuția)
Recunoastere paternitate, copil major karlsberg karlsberg Buna ziua, Va prezint cazul urmator: Copilul (25 ani) doreste sa fie recunoscut de tatal biologic care are o familie si 2 copii. Copilul nu a fost recunoscut ... (vezi toată discuția)