avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua.am si eu o intrebare referitoare la micsorarea pensiei alimentare.Sunt recasatorita urmeaza sa am un copil ,in momentul de fata platesc pensie alimentara pt 2 copii de 18 si respectiv 17 ani din prima casatorie care dupa divort au cerut sa fie incredintati tatalui.E posibil sa se micsoreze pensia celor 2 dupa nastere? ce trebuie sa fac? cu cat se va micsora?as dori niste sfaturi...
Sunt sanse, insa limitele legale maxime sunt tot alea si la 2 si la 3 copii, asa incat nu e garantat.
Dupa nastere trebuie sa introduceti o actiune in instanta care sa aiba ca obiect reducerea pensiei alimentare avand in vedere ca aveti un copil in intretinere, iar pensia alimentara pentru ceilalti copiii se va diminua conform Noului Cod de Procedura Civila
Daca pensia ptr primii doi e procentuala (1/3 din venit), nu se va modifica pe motivul nasterii celui de-al 3lea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Vbnm Vbnm Cineva are 2 copii din 2 foste casatorii pentru care plateste pensie alimentara. S-a recasatorit si a mai facut un copil. Pensia alimentara pe care o plateste ... (vezi toată discuția)
Boc si pensia alimentara mancipri mancipri bugetarii care au de platit pensii alimentare pentru copii lor si carora li se va diminua salarul cu 25% , vor putea cere in instanta , in baza \" legii boc ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara tudorel cata tudorel cata Sunt divortat si am doi copii carora le platesc pensie alimentara in valoare de 33% din venitul net realizat. In situatia in care am sa ma recasatoresc si voi ... (vezi toată discuția)