avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Este Pramiracetamul ilegal in Romania?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Este Pramiracetamul ilegal in Romania?

Este substanta "Pramiracetam", un drog nootrop pe care poti sa-l cumperi in Romania de la farmacii numai cu prescriptie, ilegal in cazul in care nu am prescriptie?

Daca il import din America unde este legal, mi-l vor confisca la vama sau ma vor baga la puscarie sau primesc amenda?

Pe de alta parte exista vreo lista cu toate drogurile criminalizare din Romania ca nu am reusit sa gasesc?
Cel mai recent răspuns: RobertAnitei , utilizator 21:20, 11 Decembrie 2015
Pramiracetam nu se găsește pe lista substanțelor cu regim special. Chiar dacă este nevoie de prescripție medicală cu regim P-RF (se reține în farmacie), nu e nevoie de tipizat galben sau verde.

Nu este drog, este medicament.

E mult mai ieftin să-l cumpărați din România (72 lei pentru 20 de comprimate de câte 600 mg) decât să-l importați din State.

Trebuie să aveți în vedere că orice medicament care alterează circuitele colinergice poate cauza depresie. Să fiți mai deștept, dar nefericit nu este o afacere prea grozavă și nu există dovezi concrete care să arate că medicamentele din clasa nootropelor (așa-zisele „racetamuri”) îmbunătățesc memoria la persoanele sănătoase, ele fiind de o eficiență moderată în special în cazul persoanelor cu leziuni cerebrale cauzate de hipoxie prelungită sau traumatisme.

Dacă țineți morțiș, puteți să cereți medicului de familie o rețetă necompensată pentru Pramistar sau mergeți direct la un cabinet particular al unui medic psihiatru și cereți-i opinia cu privire la eventuala prescriere a acestui medicament.

Pentru medicamentele considerate droguri sau droguri de mare risc consultați anexa Legii nr. 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.
Ultima modificare: Joi, 10 Decembrie 2015
Radu9, utilizator
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minor dopat cu anti-depresive de catre psihiatru Blanky Blanky Care este pedeapsa pentru un psihiatru ce da medicamente de tip anti-depresiv unui minor.Este vorba de Seroquel,ce este interzis persoanelor sub 18 ani. Ce ... (vezi toată discuția)
Gratarul si cancerul (?) nucu$ nucu$ [b]Cum se face o friptura la gratar necancerigena[/b] De ani de zile, nutritionistii avertizeaza ca orice carne fripta la gratar produce substante cancerigene, ... (vezi toată discuția)
Medicamente contraindicate soferilor blakkiss blakkiss va salut. de ceva vreme am auzit si eu de substante interzise soferilor.eu am permis din 95, si in urma unor suparari puternice de acum 6 ani, am facut o ... (vezi toată discuția)