avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul medical

Buna seara ,ma numesc Laura si as dori un raspuns de la dvs.
Am o fata angajata la o tipografie cu vechime de 6 ani.Pe 1 noiembrie a inceput seviciul dupa cei 2 ani de cresterea copilului,din pacate copilul s-a inbolnavit si a vrut sa-si i-a concediu medical pentru copil, dar i s-a spus ca nu poate deoarece trebuie sa aiba 3 luni lucrate pe cartea de munca .Acum nu se mai dau concedii medicale pentru copiii care se imbolnavesc?
Si nu inteleg care este treaba cu cele 3 luni lucrate ?
Cei 2 ani de crestere a copilului nu se considera vechime?

Multumesc

O seara buna .
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:39, 11 Decembrie 2015
In baza de calcul (media venitului pe ultimele 6 luni) a concediului medical intra si perioada si venitul obtinut in perioada cat a fost in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau 3 ani, dupa caz.
1. Cine i-a spus ca "trebuie sa aiba 3 luni lucrate pe cartea de munca" nu este competent in materie.

2. - Poate beneficia de concediu medical oricand, pentru ea sau pentru copil.
- Pentru calcularea indemnizatiei de concediu medical trebuie sa aduca adevrinta de la AJPIS cu veniturile pe ultimele 6 luni in care a primit indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de 2 ani pentru crestere copil Laura_89 Laura_89 Buna seara, Am o nelamurire in privinta concediului pentru cresterea copilului timp de 2 ani. Sunt in aceasta situatie: lucrez cu contract de munca, sunt in ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in prima luna dupa concediu de crestere a copilului Ady_nag Ady_nag Am revenit mai devreme din concediu de crestere dar la nici o luna copilul a fost internat la spital unde am foat neoita sa stau cu el. Cand am cerut ... (vezi toată discuția)
Calculul concediului medical după ccc cosmina1591 cosmina1591 Buna ziua. Pe 26 august mi s-a terminat concediul de creștere copil și pe 27 august mi-am reluat activitatea la locul de munca. In acest moment sunt ... (vezi toată discuția)