avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

In cazul in care, la salariul minim pe economie (1050 Ron), fiind in concediul medical din prima luna da sarcina - venit de 75% din salariul minim, care este valaoarea finala indemnizatiei pentru cresterea copilului: 85% din media veniturilor nete din ultimele 12 luni sau 85% din totalul de 75% la concediul medical? Multumesc. :(
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:06, 13 Decembrie 2015
Cuantumul indemnizatiei pentru CCC este de 85% din media veniturilor nete din ultimele 12 luni anterioare datei nasterii copilului.

art.2 din OUG 111/2010
(1) Începând cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia opţional de următoarele drepturi:
a) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară;
b) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară.

(1^1) Limitele minimă şi maximă ale indemnizaţiei se stabilesc prin raportare la indicatorul social de referinţă, denumit în continuare ISR.

(2) Indemnizaţia lunară prevăzută la alin. (1) lit. a) se stabileşte în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni şi nu poate fi mai mică de 1,2 ISR şi nici mai mare de 6,8 ISR.

(3) Indemnizaţia lunară prevăzută la alin. (1) lit. b) se stabileşte în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni şi nu poate fi mai mică de 1,2 ISR şi nici mai mare de 2,4 ISR.
.......

In calculul indemnizatiei pentru CCC intra toate veniturile realizate , inclusiv indemnizatiile pentru concedii medicale, concediu de maternitate etc.
1. Indemnizatia pentru CCC este de 85% din media veniturilor nete din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).

2. In aceste venituri intra veniturile din salarii si veniturile din indemnizatii de concedii medicale si concediu de maternitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baza de calcul a indemnizatiei de crestere copil/concediului de maternitate alexfelea alexfelea poate afecta concediul medical acordat in perioada celor 6 luni care compun baza de calcul, la calcularea concediului prenatal,postnatal sau indemnizatia de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil alicevictoria1989 alicevictoria1989 buna ziua.care este indemnizatia pe crestere copil in 2016?cati bani o sa i.au dupa ce o sa nasc daca lucrez pe salar minim pe economie?in 2013 am luat 600 lei ... (vezi toată discuția)
Calculul indemnizatiei crestere copli pe baza concediului medical??? DontuSorin DontuSorin Buna ziua Am mare rugaminte la dvs sa analizati si sa-mi dati cateva raspunsuri deoarece sunt in ceata. In luna Mai m-am angajat pe un salariu de 700 ... (vezi toată discuția)