avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 165 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Protejare de distrugere drum privat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Protejare de distrugere drum privat


Buna ziua,
Am urmatoarea problema si va rog sa ma ajutati. In zona in care locuiesc sunt 4 strazi legate intre ele sub forma unui patrat. Trei laturi din acest patrat sunt strazi publice iar o latura este drum privat (leaga doua strazi publice). La mijlocul patratului exista o a cincea strada publica care leaga si ea doua strazi publice, strada paralela cu cea privata. Pe una din strazile publice, legata de strada privata, s-a inceput construirea a 3 carteiere rezidentiale si toate autovehiculele de mare si mic tonaj ale constructorilor trec din comoditate pe drumul privat. Drumul a cedat tonelor tranzitate si s-a stricat. Am solicitat primariei, care a eliberat autorizatiile de constructie pentru cartiere, repararea drumului stricat de asa zisiii dezvoltatori. Primarul a promis ca repara, dar apoi ne-a refuzat pe motiv ca este drum privat. Problema a cazut pe umerii riveranilor drumului privat, am pus toti bani si am reparat drumul. Am pus la intrarea pe strada un semn de atentionare drum privat, dar utilajele constructorilor trec in continuare pe drumul privat (reparat de noi). Suntem fortati in situatia prezenta sa blocam legatura drumului privat cu drumul public pentru a ne proteja investitia in strada. Mentionez ca prin blocarea drumului nu restrictionam accesul catre zona in constructie, pentru ca sunt celelalte doua strazi publice care fac legatura cu zona respectiva.
Va rog, sa imi spuneti cum putem face legal blocajul drumului privat fara a avea probleme cu autoritatile?
Vrem sa donam catre primarie tramele stradale, dar daca un proprietar este de negasit sau refuza nu avem reusita in demers. In aceasta situatie conform Legii speciale nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauza de utilitate publica, necesara unor obiective de interes national, judetean si local publicata in Monitorul Oficial nr. 853/2010 cu modificarile si completarile ulterioare, primaria poate lua prin expropiere tramele stradale? Drumul va avea o importanta publica datorita cresterii traficului rutier.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters370039 , utilizator 11:10, 20 Decembrie 2015
Instituiti o bariera mobila, care nu necesita autorizare, anume fara a o cimenta... ori alte obstacole fara fundatie.
Notificati societatea de constructii. Puneti o camera in fiecare zona de acces pentru a vedea cum intra si ies masinile executantului. Mentionati asta, precum si ca veti solicita despagubiri. Puneti in intarziere pentru ce s-a reparat pe banii riveranilor.
Ne-am confruntat exact cu aceeasi situatie pe strada noastra , nu numai ca s-a distrus partea carosabila dar am suportat si zgomotul si tot praful ridicat de betoniere si alte masini de mare tonaj fiind o zona in constructie , singura solutie pana la urma fiind instalarea unei bariere mobile care chiar isi face treaba !
Ultima modificare: Duminică, 20 Decembrie 2015
ContSters370039, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocaj drum imbroserv imbroserv Buna ziua, Am urmatoarea problema si va rog sa ma ajutati. In zona in care locuiesc sunt 4 strazi legate intre ele sub forma unui patrat. Trei laturi din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. as avea nevoie de sprijinul si expertiza comunitatii ... Horus Horus Buna ziua. As avea nevoie de sprijinul si expertiza comunitatii pe urmatoarea: Cum se poate reglementa accesul(limita de tonaj, viteza, inaltime, chiar si ... (vezi toată discuția)
Drum privat, cartier rezidential, locuiesc într-un cartier rezidential, ... ..sorin, ..sorin, Drum privat, cartier rezidential, locuiesc într-un cartier rezidential, am parcare privata, blocul e îngrădit cu gard și cu poarta, acum vreau sa va ... (vezi toată discuția)