avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act donatie olograf
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act donatie olograf

Are valabilitate juridica un act de donatie olograf scris de parintii mei, prin care imi doneaza o suma de bani? Sunt bani proprii in caz de partaj divort? ( Trebuie sa semneze si un martor pe act?)
Ultima modificare: Vineri, 18 Decembrie 2015
mcv, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:58, 18 Februarie 2016
Reprezinta un inceput de dovada scrisa. Donatiile se fac in forma autentica.
Chiar si pentru o suma de 24000 RON?
Sanctiunea e nulitatea absoluta. Trebuie vazut actul si verificat daca poate fi altceva... depinde si ce alti mostenitori ar fi, daca mai traiesc parintii etc.
Eu i-as considera bun comun, restituire, refacere donatie. :P Nu i-as introduce in partaj, sa nu platesc taxa de timbru. Sa ceara cealalta parte. Daca ii cere, faceti demersurile.
Ar trebui sa vada si un avocat actele alea, inainte sa decideti. Nu puteti decide pe baza unor sfaturi pe un forum, ca noi nu putem vedea intreaga situatie.
Multumesc.
Acum am vazut suma.
Da, personal consider ca nu e un dar manual. Totusi, nu exista o suma fixa de la care se considera ca nu e dar manual, asa incat ASTA DEPINDE DE OBICEIURILE FAMILIEI.

Alte discuții în legătură

Donatie bani sub semnatura privata de la parinti / copil sau ... Popu Popu Donatie bani sub semnatura privata de la parinti / copil sau obligatoriu la notar? (vezi toată discuția)
Donatiile online catre ong-uri Traian Cosma Traian Cosma Buna ziua. As dori sa (imi) clarific chestiunea donatiilor online catre ONG-uri, mai exact in ce baza legala se fac acestea avand in vedere ca legea specifica ... (vezi toată discuția)
Donatie in bani ady09 ady09 Daca parintii mei imi doneaza o suma de bani ,aceasta este impozabila sau nu.Donatia terbie facuta obligatoriu notarial sau sunt si alte cai? Multumesc (vezi toată discuția)