avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... pensionare invaliditate ptr.cei care nu provin din ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

pensionare invaliditate ptr.cei care nu provin din activitate

buna_ziua. sunt o persoana cu grad de handicap accentuat 2, am acest ajutor de 270 lei de la varsta de 21 ani si pana in prezent,<am 40 ani> acum am permanent, pe baza handicapului psihic, diagnostic oligofrenie cu tulburari de comportament. nu provin din nici o activitate, nu am alte venituri, nu am pamant, etc, am si un copil minor in intretinerea mea, ma descurc singura cu el, fiind despartita de tatal minorului. in luna octombrie a.c. am stat internata la Pitesti, Judeteana 2, sectia psihiatrie. mi s_a dat un referat al bolii dat de medic primar psihiatru cu diagnosticele<1. sechele encefalopatie infantila, 2. retard mental mediu, 3. tulburari de conduita, 4. tulburare organica a personalitatii. 1. retardare mentala moderata deficienta semnificativa a comportamentului necesitand atentie sau tratament. am depus un dosar nou la Pitesti, la comisia de expertiza cerand pensionare in grad de invaliditate. dosarul mi l_au trimis la Bucuresti, mi l_au tinut doua luni, apoi mi l_au trimis inapoi la Pitesti, neavizat, pe motiv ca este incomplet, cerandu_mi_se fisa medicala copil, fisa medicala adult si foaia matricola de la scoala. Am fost personal la Pitesti sa ma interesez de dosar si mi s_a vorbit f.urat de catre asistenta sociala care se ocupa de dosarul meu, mi_a spus ca trebuie sa am scoala speciala sau sa aduc adeverinta ca nu am sc.deloc. altfel<vreau banii statului degeaba> vreau sa stiu daca este adevarat, asa spune legea ca daca am scoala normala de 8 clase nu mai primesc pensia de 415 lei?? Sau este din cauza diagnosticelor date de medicul primar psihiatru scrise in referatul medical?? Va rog mult sa ma ajutati cu o consiliere. va rog mult. multumesc.
Cel mai recent răspuns: mona m , utilizator 13:26, 23 Decembrie 2015
pensia de invalididate dupa noua lege din 2012 august decizie a curtii constitutionale se acorda pe baza actelor medicale din care reiese diagonosticul bolii dvs si persoanelor care nu avut vechime in munca ,trebuie sa va adresati medicul de asigurari sociale de la comisia de expertiza a persoanelor cu invaliditate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

În procedura de diagnosticare se iau hotărâri? Zebedeu Zebedeu Legea 487/2002, Art. 54 [i][b]O persoană poate fi internată prin procedura de internare nevoluntară numai dacă un medic psihiatru abilitat ... (vezi toată discuția)
Modificări la legea sănătății mintale și a protecției ... Nu-i CAPTCHA, nu-i persoană Nu-i CAPTCHA, nu-i persoană Modificări la Legea sănătății mintale și a protecției persoanelor cu tulburări psihice Articolul 5 b1) prin persoană cu dizabilități psihice se ... (vezi toată discuția)
Expertiza psihiatrica in proces de divort abs2010 abs2010 Buna ziua , In prezent sunt implicat intr-un proces de divort cu mai multe capete - incredintare minor 2 ani si partaj . In actiunea introdusa de sotia ... (vezi toată discuția)