avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Redobandirea dreptului de a conduce autovehicule pe ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Redobandirea dreptului de a conduce autovehicule pe teritoriul Romaniei

Buna ziua, am fost condamnat la 1 an inchisoare cu suspendarea executarii pentru condus sub influenta bauturilor alcoolice. Sentinta s-a pronuntat pe 1 februarie 2014.

Eu am obtinut permisul de conducere in Marea Britanie, vechimea lui fiind de 5 ani.

Autoritatea emitenta a permisului mi-a restituit permisul (la ei se suspenda pentru alcool).

Intrebarea mea este urmatoarea: tinand cont ca a trecut mai mult de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti, in ce conditii pot conduce in Romania, mai precis ce trebuie sa fac sa pot conduce, in afara de examen, pentru ca am un permis valabil si nu pot sustine un examen.
Intentionez sa vin in Romania cu masina anul viitor si nu vreau sa am probleme.

Am inteles ca trebuie sa ma adresez sefului serviciului rutier de pe raza localitatii de domiciliu pentru a cere revocarea ordinului prin care s-a dispus anularea dreptului de a conduce in Romania.
A mai fost cineva in aceasta situatie ?

Astept sfaturi si pareri...

Multumesc anticipat !
Ultima modificare: Miercuri, 30 Decembrie 2015
seat, utilizator
Inteleg ca ati avut 2 permise de conducere, unul romanesc si unul britanic. Permisul romanesc a fost anulat, iar cel britanic v-a fost suspendat si restituit. Tot pentru alcool vi s-a suspendat permisul? Daca situatia se prezinta asa cum am prezentat-o dvs. ati intrat in legalitate. Conform Codului rutier din Romania nu aveti voie sa aveti 2 permise de conducere nationale. Prin anularea celui romanesc ati ramas cu unul singur, cel britanic, cu care puteti circula si in Romania.
Daca situatia se prezinta altfel va rog sa reveniti cu detalii cat mai amanuntite.
ing. Ioan Ciobanu
Buna ziua si multumesc pentru raspuns !
Am un singur permis de conducere dobandit prin scoala de soferi si examen in Spania apoi preschimbat in UK, deoarece m-am mutat aici pentru munca si aveam nevoie de dovada de adresa. Nu am avut niciodata permis romanesc. In anul 2014 am fost condamnat de o instanta din Romania la 1 an cu suspendare si 3 ani de incercare. In hotararea de condamnare nu mi s-a interzis dreptul de a conduce autovehicule. Intre timp, am primit permisul UK inapoi de la DVLA (echivalentul Directiei Regim permise de conducere si inmatriculari din Romania).
Intrebarea mea este: Voi avea probleme la vama sau pe teritoriul Romaniei cand ma voi intoarce in tara ? Banuiesc ca politia rutiera de pe raza careia am domiciliul mi-o fi anulat dreptul de a conduce autovehicule pe teritoriul Romaniei, desi permisul nu mi s-a anulat.
Anularea dreptului de a conduce autovehicule se materializeaza prin anularea permisului de conducere. Dvs. aveti un permis valabil emis de autorirtatile din Marea Britanie ceea ce va confera dreptul de a conduce autovehicule, inclusiv in afara granitelor Marii Britanii. Nu trebuie sa va faceti griji in acest sens. Autoritatile romane nu au dreptul de a anula permisele de conducere emisr de alte state.
Trebuie sa aveti grija ca in perioada de incercare de 3 ani sa nu savarsiti vreo infractiune. condamnarea cu suspendare a fost pronuntata de o instanta din Romania. In cazul savarsirii unei infractiuni pe teritoriul Romaniei se revoca suspendarea executarii pedepsei.
ing. Ioan Ciobanu
Buna ziua!Am o intrebare in legatura cu redobandirea permisului de conducere ,care a fost retinut in uk,.Data pedepsei a expirat in 29 iunie ,dar nici pana la ora actuală nu am primit permisul inapoi.Ce ma sfatuiti sa fac!!Unde sa apelez ,o adresa de email ceva ,vreau un răspuns de la ei.Mii de multumiri cu stimă!!
Ultima modificare: Vineri, 16 Iulie 2021
petrolinablaj, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de a conduce danysee danysee Buna seara, Daca permisul de conducere a fost anulat in urma unei hotarari judecatoresti insa respectivei persoane nu i s-a anulat si dreptul de a conduce ... (vezi toată discuția)
Permis anulat - emitere permis in alt stat batzik batzik Am si eu o intrebare al carei raspuns nu l-am gasit in legislatie. Imi este anulat permisul pt alcool, dar mai am un permis emis de alta tara. In cat timp de ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere suspendat in anglia cmf139 cmf139 Am primit o interdictie de a mai conduce in Anglia pe timp de un an datorita nivelului de alcool in timpul verificarii de catre politie. Mentionez ca permisul ... (vezi toată discuția)