avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Polita asigurare obligatorie casa
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Polita asigurare obligatorie casa

Buna ziua
La multi ani!
Va rog sa-mi spuneti daca conform legii, exista o asigurare care trebuie facuta obligatoriu unei locuinte. Se vehiculeaza de ceva ani aceasta problema, dar intrucat la plata impozitelor pe locuinte nu se spune nimic de aceasta obligatie(stiti ca in anii trecuti impreuna cu impozitul iti incasa si asigurarea obligatorie), nu stiu daca trebuie sau nu facuta, la vreo societate de asigurari eventual.
Multumesc anticipa!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 11:31, 2 Ianuarie 2016
La multi ani!

Asigurarea obligatorie a locuintei se incheie in conformitate cu prevederile Legii nr. 260/ 2008 si este emisa/ gestionata de Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) care este o societate comerciala de asigurare-reasigurare, cu capital privat, formata prin asocierea societatilor de asigurare pentru incheierea de asigurari obligatorii de locuinta.

Asigurarile obligatorii de locuinta pot fi emise de catre companiile de asigurare sau intermediarii de asigurari autorizati (agenti, brokeri).

Asigurarea obligatorie, acopera doar 3 riscuri: cutremur, alunecari de teren si inundatii. Pentru alte riscuri este necesara incheierea unei asigurari facultative.
Atata timp cat guvernul "asigura" fonduri pentru despagubirea proprietarilor care nu isi fac asigurari obligatorii ce rost are incheierea unei asigurari obligatorii? In special pentru inundatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare locuinta Marina13 Marina13 As dori sa stiu daca e obligatorie asigurarea locuinței si daca da,niste sugestii ( nume asiguratori) m-ar ajuta mult.Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Asigurare alexa groupama ciiprian24 ciiprian24 Am făcut o asigurare facultativa la Groupama dar fiind locuința din chirpici nu m-a asigurat în caz de inundatii. La ei merge sa asiguri numai daca ai ... (vezi toată discuția)
Asigurarea pentru locuinte araoil araoil nu prea stiu, cat de obligatoriu este asigurarea de locuinte la noi si care sunt urmarile daca nu te asiguri.agentii care iti bat zilnic la usa, nu cunosc ... (vezi toată discuția)