avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit bunuri dobandite
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit bunuri dobandite

in baza carui cadru legal sunt obligat sa platesc impozitul pe o masina cumparata in octombrie, daca vechiul proprietar il platise pe tot anul?
multumesc anticipat,
la multi ani

Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:20, 2 Ianuarie 2016
Codul fiscal este cadrul legal care impune plata impozitului de la intrarea in posesie a unui bun.
In momentul in care vanzatorul v-a inmanat certificatul de atestare fiscala acesta nu mai plateste impozit, banii platiti pana la sfarsitul anului ii vor fi restituiti sau retinuti in contul altor impozite viitoare (functie de dorinta acestuia).
Temeiul legal il constituie Codul Fiscal, daca a platit vechiul proprietar, nu mai sunteti obligat sa platiti ptr. aceeasi perioada.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerificat fiscal cosmafurca cosmafurca Bună ziua, am şi eu o îmtrebare: vreau sa cumpar o casă iar eu am nevoie de certificatul fiscal de la proprietar. Impozitul pe anul 2016 va trebui platit ... (vezi toată discuția)
Certificat fiscal - inmatriculare auto arnin arnin Buna ziua, Rog ajutor. Am urmatoarea problema: Am fost intr-o alta localitate pt a cumpara un autovehicul. Am incheiat un contract de vanzare cumparare, ... (vezi toată discuția)
Acte necesare intabularii unui apartament dobandit prin hotarare judecatoreasca ely_ro ely_ro Buna ziua. In octombrie 2007 am cumparat un apartament. Actul intocmit la cumparare a fost antecontract de vanzare cumparare cu data certa la avocat. Ca si ... (vezi toată discuția)