avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1196 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... al doilea copil dupa o luna de la terminarea cresteri ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

al doilea copil dupa o luna de la terminarea cresteri de indemnizatie

Sotia a fost studenta cand sa nascut primul copil in mai 2014. Acuma e din nou insarcinata si asteptam ca urmatorul copil sa se nasca la sfarsitul lui mai 2016. Indemnizatia se sfarseste in aprilie. Cum sa procedam? Poate sa primeasca somaj? Are dreptul la cele 800RON sau numai 200RON?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:03, 4 Ianuarie 2016
1. Ar avea dreptul la indemnizatie de somaj daca s-a inregistrat la Agentia de Somaj in termen de 60 de zile de la data absolvirii chiar daca atunci era in concediu crestere copil (CCC).

2. Daca dupa teminarea CCC mama se angajeaza atunci va putea beneficia de indemnizatie pentru CCC2 deoarece perioada de CCC1 este eligibila pentru a beneficia de indemnziatie pentru CCC2.

3. - Daca dvs., tatal copilului, indepliniti conditiile pentru a beneficia de CCC atunci puteti solicita direct stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste al doilea copil 2 ani.
- Adica primiti salariu pentru munca depusa iar statul va mai da 500 lei lunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii ccc1 suprapus cu ccc2 cutza4 cutza4 Bunza ziua,as dori sa ma lamuriti intr-o situatie.Acum sunt in CCC,copilul urmand sa faca 2 ani in 29.12.2016.Am aflat ca sunt insarcinata si al doilea copil ... (vezi toată discuția)
Intrebare concediu de crestere a copilului PaulHorotan PaulHorotan Buna ziua Numele meu este Raluca Horotan si sunt medic rezident specialitatea radiologie si imagistica medicala. M-am angajat in 1 ianuarie 2013, iar din 19 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea celui de-al doilea copil mmhabian mmhabian Buna ziua. Am o fetita nascuta pe 18 dec. 2010 si beneficiez de CCC conform prevederile OUG 148/2005. Voi naste al doilea copil in martie 2012, adica in timpul ... (vezi toată discuția)