avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Obtinere certificat deces pentru un intretinut care nu ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Obtinere certificat deces pentru un intretinut care nu este ruda legală

Buna ziua. Multumesc anticipat acelora care ar putea sa ma lamureasca intr-o problema. Se poate intocmi prin notariat vreun act, ca sa se poată scoate de la Primarie certificatul de deces daca o persoana a fost in intretinerea noastra si la adresa nostra locuieste si are domiciliul stabil, de 15 ani, dar nu este ruda legala?.
Mentionez ca nu exista nici un act incheiat intre noi, si ca nu este vorba de vreo succesiune ci doar de obtinerea ajutorului de deces de la casa de pensii, persoana fiind pensionara. Persoana in cauza nu este inca decedata dar este f bolnava iar primaria spune ca nu elibereaza certificatul de deces decat rudelor. Deci se poate intocmi vreun act notarial care sa ne permita sa ridicam certificatul de deces.? Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:59, 5 Ianuarie 2016
Puteti incheia la notar un contract de intretinere cu persoana respectiva. Este adevarat rudele au prioritate. Faptul ca dvs. va oferiti de buna voie a suporta cheltuielile de inmormantare nu obliga functionarul in a va elibera dvs. certif.de deces. Puteti vorbi cu una dintre rude sa ridice certificatul si sa vi-l dea ulterior dvs.
Imi pare rau ca nu am mentionat, nu are nici un fel de rude, de aceea a si fost in intretinerea noastra, A trait doar in concubinaj cu o matușă care a decedat, deci nu are pe nimeni. Fiind in intretinerea noastra, chiar imobilizat la pat fiind, ni se pare firesc sa-l si inmormantam.
Da dar asta inseamna ca dvs. urmeaza sa faceti un gest de bunavointa crestina nu un gest de a beneficia de ajutorul de deces. Faceti un contract de intretinere ca sa fiti acoperiti in acte. In contract stipulati ca urmeaza ca dvs. sa suportati cheltuielile de inmormantare. Puteti sa aduceti notarul acasa, nu este necesar sa va deplasati cu d-l la notar. Sincer, din experienta va spun ca de cele mai multe ori imediat dupa deces apar neamurile-pe care dvs. nu le cunoasteti- ca ciupercile dupa ploaie si cum rudele au prioritate functionarul risca sa fie dat in judecata, de aceea si reticenta functionarilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de deces/ajutor de deces. ancapopescu166 ancapopescu166 Bună ziua oameni dragi! Mă confrunt cu 2 probleme destul de mari în familie! Un membru al familiei a decedat de curand. In ziua respectivă TATĂL ... (vezi toată discuția)
Radiere drept abitatie l1u2 l1u2 Am un apartament cumparat cu contract de vanzare cumparare cu drept de habitatie ,in apartament locuind pina luna trecuta anul curent 2 persoane in varsta,dar ... (vezi toată discuția)
Ajutor de inmormantare gabrielavrondu gabrielavrondu Vara aceasta l-am inmormantat pe fostul meu sot. L-am ingropat eu deoarece nu mai avea nici un fel de rude in oras. Singura lui ruda apropiata, sora lui, este ... (vezi toată discuția)