avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1525 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Pot emite factura (persoana fizica) pentru prestari ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Pot emite factura (persoana fizica) pentru prestari servicii online?

Am o pagina web unde prestez servicii online (nu magazin online), prestez servicii gen pozitionare web, promovare online, promovare web, etc...si sunt persona fizica, nu am nici o firma, intrebarea mea este urmatorea, pot emite chitante sau facturi online catre clienti care apeleaza la serviciile mele? Si daca da, cum trebuie sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Cromato25 , utilizator 12:15, 5 Ianuarie 2016
Nu. Trebuie sa va autorizati ca pfa la registrul comertului si apoi sa prestati astfel de servicii de pe urma carora sa obtineti un venit impozabil.
Ok, mersi mult pentru raspuns, la noi ca la nimeni, spre exemplu eu lucrez si in europa, la fel fara sa am o firma si eliberez si facturi pe care respectivi clienti le inregistreaza si la sfarsit de an platesc impozit penentru totate facturile pe care le-am eliberat, dar din cate observ la noi asa ceva nu e posibil :).

Inca odata, multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva servicii promovare AdnanJ AdnanJ Salut! Am un SRL neplatitor de TVA si intentionez sa ofer servicii de marketing (promovare YouTube) pentru persoane fizice atat din Europa cat si din ... (vezi toată discuția)
Cadru legal prestari servicii online mihneaandrei mihneaandrei Urmeaza sa deschidem un SRL/PFA a carui activitate sa fie prestarea de servicii catre pers juridice din Romania, exclusiv pe mediul online (creare de content, ... (vezi toată discuția)
Poate angajatorul sa-ti interzica prestarea serviciilor in timpul liber just_me_cris just_me_cris Buna ziua, eu am o firma proprie de la care am demisionat pentru a ma angaja la o alta firma. Angajatorul acestei firme ma pus sa semnez un act cu clauze de ... (vezi toată discuția)