avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Retur tableta comandata online in termen de 10zile
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Retur tableta comandata online in termen de 10zile

Buna seara

Am achizitionat online o tableta (cadou de Mos pt copil), si tocmai ce "a cedat" - nu mai porneste, nu mai incarca - nimic. Daca apelez la service, problemele vor continua, asa ca as dori sa o returnez, dat fiind ca ma aflu in termenul de 10 zile lucratoare de la intrarea in posesie (a ajuns la mine pe 22.12).
As accepta si schimb cu acelasi produs, insa nu il mai au in portofoliu, iar tablete similare sunt acum mult mai scumpe (l-am luat la promotie).

Pot intampina probleme ca furnizorul sa nu accepte returul ci doar service, sau sa imi restituie partial suma ? Am ambalaj/accesorii, iar tableta nu e zgariata,doar folia de protectie ecran prezinta uzura, pe site scrie "Rambursarea contravalorii pentru produsele de categorie B, va fi de maxim 90% in toate cazurile mentionate mai sus."

merci anticipat de sfaturi
gaby
Cel mai recent răspuns: gaby76 , utilizator 08:13, 8 Ianuarie 2016
Termenul de retragere este de 14 zile de la data la care produsul a ajuns la dvs.; nu se specifica in ordonanta ca ar fi zile lucratoare deci sunt zile calendaristice. Cred ca ati socotit zilele libere din aceasta perioada insa nu se calculeaza asa.
Din pacate nu va puteti exercita dreptul de retragere ci trebuie sa anuntati defectul ca sa beneficiati de garantie.

OUG 34/2014, Art. 9 - Dreptul de retragere
(1) Cu excepţia cazurilor prevăzute la art. 16, consumatorul beneficiază de o perioadă de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanţă sau dintr-un contract în afara spaţiilor comerciale, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere şi fără a suporta alte costuri decât cele prevăzute la art. 13 alin. (3) şi la art. 14.
(2) Fără a aduce atingere art. 10, perioada de retragere menţionată la alin. (1) expiră în termen de 14 zile de la:
[..]
b) ziua în care consumatorul sau o parte terţă, alta decât transportatorul şi care este indicată
de consumator, intră în posesia fizică a produselor, în cazul contractelor de vânzare, ...

[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 7 Ianuarie 2016
Ares-3, moderator
merci de raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comertul online saionara saionara am unele nelamuriri cu privire la garantia si returnarea produselor. ca si magazin online neplatitor de TVA, pot sa pun o taxa retur in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Refuz returnare produs defect EniMihai EniMihai Buna seara, in data de 10 noiembrie am achizitionat o tableta pe firma de la un magazin de electronice. Am folosit-o o singura zi pentru ca era defecta, nu ... (vezi toată discuția)
Recuperare contravaloare bun returnat cristiano332001 cristiano332001 cum as putea sa-mi recuperez contravaloarea unui produs (filtru automat de cafea) achizitionat de la o firma de pe internet (CEL.RO) si returnat ulterior in ... (vezi toată discuția)