avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Mandat membrii CD
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Mandat membrii CD

Dupa ce s-a modificat componenta CD si ca urmare a acestui fapt se depun actele la judecatorie, care este forma sau ce anume trebuie facut, ca sa nu tot mergem din doi in doi ani, sa platim iarasi acte, iarasi sa le introducem la judecatorie, daca de ex. componenta CD nu s-ar mai modifica ?
1. Sa schimbam perioada in statut si act contitutiv de la 2 ani la 5 de ex. sau sa spunem pe perioada nedeterminata, pana la schimbarea eventuala a unei alte componente CD.
2. Sa stipulam intr-un P-V al unei sedinte generale ordinare, conform Statut, unde scrie ca mandatele membrilor CD pot fi reinoite si asta insemnand implicit ca dupa 2 ani ramane in continuare acelasi CD.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 03:42, 10 Aprilie 2016
Discutia este mai speciala. Da, asta ar fi solutia sa dispara din statut orice limitare a mandatelor pentru functiile alese sau o prelungire la un termen mai mare dar asta ar crea un mare inconvenient caci orice persoana ar fi aleasa aproape pe viata. Caci pentru un ong, un termen de 5 ani e o vesnicie. Si nu va ganditi doar la un avantaj derizoriu creeat acum si neglijati marea blocare a activitatii ong in cazul in care se va incapatana sa ramana in acea functie.
Va reamintesc ca trebuie sa nu priviti ong-ul ca ceva proprietate personala a membrilor.fondatori.
Deci faceti alegeri la termen si urmati procedura.
Ultima modificare: Joi, 7 Ianuarie 2016
george-neagu, moderator
Puteti mari mandatul organelor alese... dar daca il mariti mult, s-ar putea sa apare pozitii vacante prin demisie , deces, demitere, si ajungeti sa facei alegeri partiale, chiar mai multe in total... 4 ani e de obicei un termen OK pt alegeri de CD, mai mult merge la organizatii cu mare stabilitate a membrilor inclusiv ca si disponibilitate...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actualizare statut si act constitutiv ong Dinu-Florin Dinu-Florin ACTUALIZARE STATUT SI ACT CONSTITUTIV ONG Buna ziua! Vă scriu în legatura cu o asociatie. În statutul si in actul constitutiv al asociatiei noastre sunt ... (vezi toată discuția)
Expirare mandat presedinte, cd, cenzor unarcisa unarcisa Buna ziua. In cadrul unei asociatii expira mandatul de 4 ani al presedintelui, al vicepresedintilor, al membrilor Consiliului Director, precum si al cenzorului ... (vezi toată discuția)
Prelungire sediu si mandat presedinte ong vasilemihaela23 vasilemihaela23 Buna seara! Pentru a depune actul ad de prelungire a duratei contractului pentru sediul unui ONG si prelungirea mandatului presedintelui, ce documente trebuie ... (vezi toată discuția)