avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent insertie si concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent insertie si concediu medical

Buna ziua. Daca un angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata si care beneficiaza in prezent de stimulentul de insertie, intra in concediu medical, mai beneficiaza in continuare pe perioada concediului medical de stimulentul de insertie?
Cel mai recent răspuns: owebv2002 , utilizator 15:46, 5 Mai 2019
Da , deoarece in concediul medical CM este in continuare activ, nu se suspenda si nici nu inceteaza !
Din Ordinul MMFPS 1474/2011:

Situatie:
Se poate acorda stimulentul de inserţie pe perioadele în care persoana beneficiară se află în concediu medical, concediu pentru îngrijirea copilului bolnav, alte tipuri de concedii medicale acordate în baza prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare?

Solutie:
Pe perioada concediilor medicale, concediilor pentru îngrijirea copilului bolnav sau altor tipuri de concedii reglementate de OUG nr. 158/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare, deoarece în aceste perioade sunt realizate venituri supuse impozitului pe venit, respectiv venituri din salarii, activităţi independente sau agricole, persoana poate beneficia de stimulentul de inserţie.
Va multumesc pentru lamuriri si celeritatea raspunsurilor!
buna ziua am o problema pe acest subiect daca se poate sa ma lamureasca si pe mine cineva va rog. am avut cm pentru copil si de la asistenta mi sa comunicat ca mi se suspenda tot stimulentul si mai trebuie sa dau bani inapoi. este posibil asa ceva?
Cum s-a solutionat peoblema ca si noi am intampinat aceeasi problema?

ruxxanda a scris:

buna ziua am o problema pe acest subiect daca se poate sa ma lamureasca si pe mine cineva va rog. am avut cm pentru copil si de la asistenta mi sa comunicat ca mi se suspenda tot stimulentul si mai trebuie sa dau bani inapoi. este posibil asa ceva?


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie suprapus cu concediu medical de lauzie Ada30teo Ada30teo Daca acum primesc stimulent de insertie dar urmeaza sa intru in concediu medical de lauzie, mai pot beneficia de stimulent pe durata acestui concediu pana la ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie mihaelaancuta mihaelaancuta In cazul in care reincep activitatea ( terminarea concediului de crestere copil) si intru in concediu medical incepand cu data de 01.02.2017 , beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Continuare stimulent insertie Mire23 Mire23 Doresc sa aflu daca am dreptul sa primesc in continuare stimulentul de insertie (cel de 500lei dupa revenirea la locul de munca) in urmatoarea ... (vezi toată discuția)