avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Modificare unilaterala termeni contract de operator ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Modificare unilaterala termeni contract de operator servicii telecom

Buna ziua!

Sunt abonat la un operator de servicii telecom si am primit prin e-mail o notificare conform careia voi fii taxat cu o suma pentru transmiterea facturii prin posta.
Si ca daca nu sunt de acord cu modificarea contractului conform OUG 111/2011 art. 51 alin. 7 am dreptul la a denunta unilateral contractul.

OUG 111/2011 art. 51 alin. 7:
"în toate cazurile în care contractul încheiat prevede pentru furnizor posibilitatea modificării unilaterale, acesta este obligat să notifice în avans abonatului cu privire la intenția sa și la modificările pe care urmează să le efectueze. începând cu momentul primirii notificării, abonatul trebuie să beneficieze de un termen de cel puțin 30 de zile pentru exercitarea cu bunăcredință a dreptului de denunțare unilaterală a contractului, în cazul în care nu este de acord cu modificările impuse de furnizor, fără plata niciunor penalități sau despăgubiri."

1. E legala modificarea unilaterala a contractului? Pentru ca operatorul sa faca lucrul asta trebuie sa existe in contractul initial prevederea ca poate modifica termenii unilateral?
2. Pot refuza operarea acestei modificari ( taxarea pentru transmiterea prin posta a facturii ) si ramane la contractul initial?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters292683 , utilizator 19:13, 12 Ianuarie 2016
vi s-a dat drept de denuntare conform legii. renuntati la abonament daca nu va convine.
Aveti dreptul de optiune contractuala conform OUG 111/2011.
Si in ce baza s-a stabilit taxarea dv. pentru expedierea prin posta? Ia cititi notificarea si dati-ne si noua temeiul care va apare acolo...
Buna seara!

Multumesc tuturor pentru raspunsuri!
Nu mentioneaza vreo baza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare unilaterala de contract,efectuat de firma de telefonie. nicodaro nicodaro Fiind la jumatatea termenului intr-un contract cu o firma de telefonie,imi cere sa schimb contractul.In urma refuzului meu,mi se comunica ca,face uz de clauza ... (vezi toată discuția)
Modificarea unilaterala a termenilor contractuali Adrian4747 Adrian4747 Buna ziua! Am facut un abonament la un operator de telefonie mobila acum cateva luni(mentionez ca am primit la semnarea contractului doua telefoane mobile ... (vezi toată discuția)
Denuntare unilaterala contract telekom urgent!!! Catalin10q Catalin10q Buna ziua, Intampin si eu urmatoarea situatie: Astazi am primit mesaj de la Telekom Romania ca acestia nu imi vor mai furniza o aplicatie mobila inclusa in ... (vezi toată discuția)