avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... PFA - indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

PFA - indemnizatie crestere copil

Buna ziua,
Sunt in situatia in care trebuie sa-mi deschid un PFA si am aflat ca voi avea si un bebe. As dori sa stiu cum se acorda indemnizatia /concediul pentru cresterea copilului? Cum se calculeaza? Ca si in situatia salariatilor, adica minim 600 lei sau 85% din venitul net pe ultimele 12 luni? In cazul in care doresc sa inchid PFA-ul in timpul primul an de stat acasa cu bebe, imi afecteaza acest lucru plata indemnizatiei? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: clau_dia2001 , utilizator 11:59, 14 Ianuarie 2016
Da, e bine ca pe perioada cat primiti acei bani sa nu va deschideti inca pfa.
1. In calculul indemnizatiei pentru concediu crestere copil (CCC) se au in vedere toate veniturile pe cate le-ati avut in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).

2. Pentru a beneficia de CCC si indemnizatia aferenta trebuie sa suspendati cel putin una din activitatile care au stat la baza acordarii indemnizatiei pentru CCC.

3. Daca acum aveti un contract individual de munca (CIM) il suspendati numai pe acesta pentru a beneficia de CCC.
- In timp ce beneficiati de indemnizatie pentru CCC puteti sa deveniti PFA sau sa mentineti activitatea de PFA anterior infiintata dar sa nu aveti venituri mai mari de 3.000 lei pe an calendaristic.

4. Plata indemnizatia pentru CCC nu se suspenda sau inceteaza daca in acesta perioada incetati activitatea de PFA.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Ianuarie 2016
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie concediu crestere copil, studenta miiru92 miiru92 Buna ziua, Sunt studenta la Master zi, bugetat de stat si sunt insarcinata in 10 saptamani, pot primi indemnizatie pentru cresterea copilului in situatia ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil staicupauladumitrita staicupauladumitrita buna ziua din nou...am citit mai multe raspunsuri referitoare la acordarea indemnizatiei ptr crestere copil,si totusi nu am inteles prea bine.daca eu am pfa si ... (vezi toată discuția)
Concediul de crestere copil la persoana cu pfa SnowFlake SnowFlake Buna ziua, Detin PFA cu norma de venit prin care colaborez cu 2 firme. Codul CAEN este 8559 - alte forme de invatamant (nu stiu daca e relevant). Platesc ... (vezi toată discuția)