avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Impozitarea PFA cu activitate agricola care a depasit ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Impozitarea PFA cu activitate agricola care a depasit in 2015 venitul brut de 100.000E?

Buna ziua.

In cazul PFA care a depasit venitul in 2015 de 100.000E si are activitatea in productia agricola cum se face impozitarea ?Ramane tot la norma de venit?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 08:43, 16 Ianuarie 2016
In cazul dumneavoastra ramaneti in continuare sa fiti impozitat pe norma de venit si sa depuneti d221.
va rog sa-mi spuneti baza legala a faptului ca pot ramane la norma de venit in continuare chiar daca am depasit in 2015 venitul brut de 100.000E , pt. ca cei de la ANAF sustin ca trebuie sa trec la contabilitate in sistem real , adica 16+5,5+10,5.
Din noul cod fiscal ART. 106 - Stabilirea venitului anual din activităţi agricole pe bază de norme de venit

(1) Venitul dintr-o activitate agricolă se stabileşte pe bază de norme de venit.

(2) Normele de venit se stabilesc pe unitatea de suprafaţă (ha)/cap de animal/familie de albine pentru categoriile de produse vegetale şi animalele prevăzute la art. 105 alin. (2).

(3) Normele de venit se propun de către entităţile publice mandatate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, pe baza metodologiei stabilite prin hotărâre a Guvernului, se aprobă şi se publică de către direcţiile generale regionale ale finanţelor publice, până cel târziu la data de 15 februarie a anului pentru care se aplică aceste norme de venit.

(4) În cazul contribuabililor care realizează venituri din desfăşurarea a două sau mai multe activităţi agricole pentru care venitul se determină pe bază de normă de venit, organul fiscal competent stabileşte venitul anual prin însumarea veniturilor corespunzătoare fiecărei activităţi.

(5) În anul fiscal curent, pentru veniturile realizate de persoanele fizice individual sau într-o formă de asociere, în cazul în care s-au înregistrat pierderi ca urmare a unor fenomene meteorologice nefavorabile ce pot fi asimilate dezastrelor naturale ca îngheţ, grindină, polei, ploaie abundentă, secetă şi inundaţii, precum şi a epizootiilor ce afectează peste 30% din suprafeţele destinate producţiei agricole vegetale/animalele deţinute, norma de venit se reduce proporţional cu pierderea respectivă.

(6) Constatarea pagubelor prevăzute la alin. (5) şi evaluarea pierderilor se fac la cererea persoanelor fizice/asocierilor fără personalitate juridică, care desfăşoară activităţi agricole pentru care venitul anual se stabileşte pe bază de norme de venit, de o comisie numită prin ordin al prefectului judeţului/municipiului Bucureşti, la propunerea directorului executiv al direcţiei agricole judeţene/municipiului Bucureşti, comisie formată pe plan local dintr-un reprezentant al primăriei, un specialist de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, un delegat din partea Administraţiei Naţionale de Meteorologie, un specialist al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi un reprezentant al direcţiei generale regionale a finanţelor publice teritoriale din cadrul A.N.A.F.

(7) Procedura de aplicare a prevederilor alin. (5) şi (6) se stabileşte prin ordin al preşedintelui A.N.A.F., cu avizul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

(8) Contribuabilii care obţin venituri determinate pe baza normei anuale de venit nu au obligaţii de completare a Registrului de evidenţă fiscală şi de conducere a evidenţei contabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitarea in cadrul unei activitati comerciale in cazul unei persoane fizice detinatoare de atestat de producator? Helena_18 Helena_18 Buna ziua, Cum se realizeaza impozitarea in cadrul unei activitati comerciale in cazul unei persoane fizice detinatoare de atestat de ... (vezi toată discuția)
Venituri din agricultura icafos icafos O Intreprindere Individuala care realizeaza venituri din agricultura ,cod caen 0111 impozitata la norma de venit in anul agricol 2013 , a inregistrat in acest ... (vezi toată discuția)
Impozit teren agricol alexandrunita alexandrunita Buna ziua. Detin 20 ha teren cu contract de arenda inregistrate pe interprindere individuala. Pana acum am platit impozit la venit real, anul acesta as dori sa ... (vezi toată discuția)