avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pensie de intretinere student- hotarare necomunicata ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pensie de intretinere student- hotarare necomunicata angajatorului- procedura

Buna seara!
As dori sa va intreb cum se poate ca in urma unei hotarari pentru majorare pensie de intretinere stabilita prin sentinta civila,pronuntata in 06.10.2015 nu s/a facut nimic pana in ziua de astazi ca acea persoana sa/si poata primii pensia?
Unitatea angajatoare a paratului nu a fost instiintata de nici o hatarare judecatoreasca. Cum e posibil ca in urma unei hotarari sa nu fie luate masuri? Trebuia studenta sa mai faca ceva dupa comunicarea hotararii?
Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 15 Ianuarie 2016
ContSters378311, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters378311 , utilizator 11:09, 16 Ianuarie 2016
Masurile le ia creditorul ( studenta) dupa ramanerea definitiva a hotararii.
Instanta nu mai comunica angajatorului ordonanta de poprire a venitului debitorului in baza hotararii pronuntate.
Daca nu s-a formulat apel in termenul de 30 de zile de la comunicare de niciuna dintre parti, la expirarea termnului de apel hotararea ramane definitiva.
Dupa ramanerea definitiva a hotararii ( creditorul- studenta) solicita instantei legalizarea hotararii, iar daca parintele obligat la plata pensiei de intretinere nu achita de bunavoie pensia majorata stabilita prin hotarare, aceasta este indreptatita sa se adreseze unui executor judecatoresc pentru executarea silita a hotararii, respectiv poprirea venitului debitorului.
Pentru legalizarea hotararii :
- cerere adresata presedintelui instantei,
-taxa de timbru de 5 lei,
-hotararea a carei legalizare se solicita.
Se mai poate incerca varianta ca studenta sa comunice angajatorului hotararea legalizata insotita de o cerere prin care sa solicite acestuia poprirea venitului debitorului, insa daca acesta refuza poprirea, tot varianta executarii silite prin executorul judecatoresc ramane valabila.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Ianuarie 2016
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca GreenSkittles GreenSkittles Am avut 2 intalniri de proces printre care ultima fiind pe data de 12.05.2011 si am aflat solutia \"Solutie: Admite cererea. Obligă pârâtul să plătească ... (vezi toată discuția)
Cand trebuie sa iau hotararea? ravaell ravaell Buna ziua, acum mai bine de jumatate de an, am avut un proces cu tatal meu pentru pensia alimentara, nu a mai vrut sa plateasca dupa ce am terminat liceul dar ... (vezi toată discuția)
Termen de la pronuntare Poesia74 Poesia74 Buna ziua, Am dat in judecata pe tatal filului meu pentru majorare pensie alimentara in luna aprilie anul curent. Solutionarea dosarului s-a pronuntat pe ... (vezi toată discuția)