avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Constituirea unui ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Constituirea unui ONG

Buna seara, va rog sa ma sfatuiti cum sa fac un ONG non profit pentru un club sportiv karate copii.Ce inregistrari se fac?cum se remunereaza instructorul?Ce acte sunt necesare?veniturile sunt din cotizatia parintilor,iar cheltuielile cui echipamentul si chiria se suporta tot din acesti bani.Nu avem sponzori deocamdata.Multumesc anticipat.Anca
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:17, 20 Ianuarie 2016
Puteti sa constituiti asociatia pe structura unui ong pe og 26 din 2000 privind asociatiile si fundatiile si sa obtineti si certificatul de identitate sportiva.
Veti tine contabilitatea specifica ong-urilor cu planul de conturi specific. Va trebui sa colaborati cu un contabil autorizat, daca nu permanent, macar odata pe an cand acel contabil autorizat membru ceccar va va intocmi si semna bilantul contabil anual.
Celelalte declaratii care mai trebuie depuse le semneaza presedintele ong-ului.
Veti completa registrul de casa.
Toate achizitiile pe care le veti face pe ong sa le facti cu factura pe asociatie.
Venituri ale ong-ului sunt sumele adunate de la membrii ca si cotizatii, sumele adunate de la diferite persoane carora le prestati activitatea de instruire sportiva pe baza de contract, sume adunate din donatii de la simpatizanti si din sponsorizari de la firme, sume din 2%.
Cu aceste sume se acopera cheltuielile curente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce scrii pe chitanta?"taxa curs de..",taxa contributie,sau sponsorizare"? bulgaras10 bulgaras10 daca sportivii dintro asociatie,nu sunt membri,ce poti scrie pe chitanta atunci cand incasezi ca sa fie ok?\\"taxa curs de..\\",taxa contributie,sau ... (vezi toată discuția)
Care este baza legala prin care o asociatie pentru plata contabil arov arov Buna ziua! Care este baza legala prin care o asociatie pentru gradinita poate cere bani parintilor pentru plata salariului contabilei si plata sumei pentru ... (vezi toată discuția)
Asociatie nonprofit cu personalitate juridica lucian95 lucian95 Cine poate conduce contabilitatea unei asociatii nonprofit cu personalitate juridica, fara activitati economice? Care sunt situatiile financiare care se depun ... (vezi toată discuția)