avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit cladiri sediu social
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit cladiri sediu social

buna ziua,
am un PFA sediul social pe adresa parintilor, contract de comodat, fara decontarea cheltuielilor, cod CAEN-6202-activitati consultanta informaatica,activitatea o desfasor la sediul clientilor.
Cei de la primarie pe langa declaratia ITL 01 pe care o depun parintii cer sa dovedeasca si faptul ca nu desfasor activitate la sediul social.
Din documentele primite de la registru comertului si de la fisc nu reiese de nicaieri unde imi desfasor activitatea
Cum pot demonstra
Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2016
oviiul, utilizator
Cel mai recent răspuns: asztalosistvan , utilizator 18:23, 20 Ianuarie 2016
Buna seara tuturor. Detinem un apartament de 60 m2 unde isi desfasoara activitatea un cabinet medical. Pe 2015 am platit 139 lei impozit pentru teren. M-am interesat astazi la primarie; la ei figureaza deja ca imobilul are destinatie nerezidentiala si mi-au comunicat si impozitul care va trebui sa platesc : 3561 lei. Daca comparam impozitul de anul trecut, reiese ca trebuie sa platesc cu 2600 % mai mult impozit. adica de 26 de ori mai mult. Ne-au sugerat sa apelam la un expert evaluator. Costurile variaza : aprox. 500 de lei o sa ne coste evaluarea + extrasul cf etc. In acest caz o sa platim TEORETIC (vom vedea la sfarsit) doar jumatate (adica 1700 lei aprox) impozit in loc de 3561 lei + cheltuielile de evaluare.
Asadar, daca NU se face evaluarea, in caz de destinatie "nerezidentiala" se plateste 2% impozit din valoarea imobilului. In cazul in care evaluam, platim cheltuielile de evaluare + 0.65% din valoarea evaluata de catre expert.
Intrebare : ce o sa se intample in tara asta cand oamenii afla in martie cat au de platit impozit? Sunt unii care au spatii mult mai mari (100 de mp sau si mai mult) si se vor trezi cu impozitul marit de 26 de ori...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozite și taxe locale elaorlea elaorlea Buna ziua, Am o intrebare, daca poate sa ma lamureasca cineva.....Tatal meu este proprietarul unei case in care eu am sediu si desfasor activitate, ( avem ... (vezi toată discuția)
Modificare contract de comodat pentru reducere impozit pe imobil ContSters94013 ContSters94013 Buna ziua, SRL-ul meu are sediul social in casa parintilor mei, iar in contractul de comodat pe care l-am facut in timpul infiintarii firmei, suprafata ... (vezi toată discuția)
Sunt liber profesionist. trebuie sa depun formularul itl-001? Hotice Hotice Buna ziua, Sunt inregistrat la ANAF ca si liber profesionist (am obtinut de la ei certificatul de inregistrare fiscala). Mentionez ca nu sunt inregistrat si ... (vezi toată discuția)