avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA cu adaugare cod caen asigurari
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA cu adaugare cod caen asigurari

Daca faceti PFA cu cod CAEN 4932 - transporturi cu taxiuri, trebuie sa aveti obligatoriu atestat de taximetrist, altfel nu se poate.
SRL-ul cu acest obiect de activitate poate fi infiintat fara probleme, insa trebuie sa aiba sediul in localitatea de unde veti obtine licenta taxi. Cel mai important este sa verificati la primarie daca mai sunt licente de taxi libere, care va pot fi atribuite, daca nu, nu are rost sa va apucati de cheltuiela. Autoturismul care urmeaza sa execute serviciul de transport public in regim taxi trebuie sa nu aiba vechimea mai mare de 5 ani la data obtinerii licentei de taxi, sa fie inmatriculat pe firma respectiva (nu proprietatea privata a unei persoane), sa fie colantat conform hotararii consiliului local respectiv, sa aiba instalat aparatul de taxat autorizat si sa aiba efectuata agrearea RAR cum ca indeplineste condiile legale pentru efectuarea serviciului de transpor taxi. Daca aveti SRL, trebuie sa aveti angajat un manager in transporturi (asa zisa persoana desemnata), cu atestat valabil emis de ARR, cazier judiciar curat si aviz medico-psihologic.
Nu puteti stabili dvs tariful, el este introdus in aparatul de taxat de catre societatea care vi-l va monta conform reglementarilor in vigoare in localitatea in care urmeaza sa desfasurati activitatea de taximetrie, asa cum a stabilit consiliul local respectiv.
Cel mai recent răspuns: 19daNA , utilizator 19:39, 20 Ianuarie 2016

Sunt PFA cu activitate de intretinere corporala ,doresc sa introduc un nou cod caen 6622 - asigurari ( activitate independenta) Trebuie sa depun si pt acest cod caen declaratii 070,200,220,600 ?
Lucrez in asigurari cu contract de mandat la un SRL iar noua lege ma obliga sa-mi trec aceasta activitate pe PFA . Comisioanele sunt operate intr-un cont bancar personal ceea ce ma obliga sa-mi deschid cont in banca pe PFA .
Intrebarea mea este :
- cum imi inregistrez comisioanele din activitatea de asigurari in Reg.Jurnal de Incasari si Plati
- pot folosi aceleasi registre de la activitatea de Intretinere corporala sau trebuie sa am alte registre pt asigurari?
Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa-mi fac o firma de taximetrie PacuraruMihai PacuraruMihai Buna ziua. As vrea sa-mi fac o firma de taximetrie. Este vreun inconvenient faptul ca nu am masina personala si carnet de sofer? Ce acte trebuie sa'mi fac si ... (vezi toată discuția)
Cod caen pentru taximetrie adela05 adela05 Ce cod caen imi trebuie pentru activitatiile de taximetrie? Am nevoie de vreo autorizatie speciala pentru aceasta activitate? (vezi toată discuția)
Deschidere firma nicolae242 nicolae242 buna seara, ma numesc manea nicolae si am si eu urmatoarea intrebare: o persoana isi poate face o firma ca sa poata activa ca taximetrist (transportator) ... (vezi toată discuția)