avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Impozit pentru programatori
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Impozit pentru programatori

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea informatie:
salariatii care sunt angaji programatori au scutire de impozit.
In conditiile in care esti persoana fizica autorizata si desfasori aceeasi activitate , beneficiezi de aceasta facilitate fiscala?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cirsteaioana , utilizator 09:20, 16 Februarie 2016
PFA-ul nu are scutire de impozit, in astfel de situatii.

Salariatii care sunt angajati programatori au scutire de impozit,numai daca sunt indeplinite conditiile prevazute de lege.

Ordinul MFP nr. 835/2015 stabilește condițiile în care se poate exercita această scutire.

detalii : [ link extern ] /

Am inteles, dar totusi nu este discriminare?
Am citit conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca angajatorul.
Si pfa-urile fac aceleasi activitati au aceleasi coduri CAEN, au aceeasi pregatire si fac aceeasi munca....
Nu cred ca se poate pune problema discriminarii, legea este facuta numai pentru salariati , nu si pentru cei care desfasoara activitati independente.


Codul fiscal prevede si persoanele fizice, dupa cum se vede mai jos, dar ministerul finantelor o aplica cum vor ei......Emit ordine numai pentru salariati, Daca vorbim de platit de taxe, veniturile persoanelor fizice le asimilam salariilor, dar la scutiri, nu mai tinem cont....

ART. 60 - Scutiri - cod fiscal- L 227/2015

Sunt scutiţi de la plata impozitului pe venit următorii contribuabili:

1. persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat, pentru veniturile realizate din:

a) activităţi independente, realizate în mod individual şi/sau într-o formă de asociere;

b) salarii şi asimilate salariilor, prevăzute la art. 76 alin. (1) - (3);

c) pensii;

d) activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, altele decât cele prevăzute la art. 105, realizate în mod individual şi/sau într-o formă de asociere fără personalitate juridică;

2. persoanele fizice, pentru veniturile realizate din venituri din salarii şi asimilate salariilor prevăzute la art. 76 alin. (1) - (3), ca urmare a desfăşurării activităţii de creare de programe pentru calculator.Încadrarea în activitatea de creare de programe pentru calculator se face prin ordin comun al ministrului muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice, al ministrului pentru societatea informaţională, al ministrului educaţiei şi cercetării ştiinţifice şi al ministrului finanţelor publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parinte al copilului cu handicap scutit de impozit pe venit NNorbert NNorbert Buna ziua, As dori niste informatii in legatura cu un subiect, si anume \" Parintii copiilor cu handicap sunt scutiti de impozitul pe venit\", ... (vezi toată discuția)
Deducere impozit programatori lucianse lucianse Buna ziua. Lucrez la o multinationala producatoare de software, in departamentul IT pe pozitia de inginer sistem. Am citit OMFP nr. 835/2015 si atat ... (vezi toată discuția)
Se da articolul art. 60 - scutiri sunt scutiți de la plata impozitului ... vstvoicu vstvoicu Se da articolul ART. 60 - Scutiri Sunt scutiți de la plata impozitului pe venit următorii contribuabili: 1. persoanele fizice cu handicap grav sau ... (vezi toată discuția)