avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA- urile au obligatia de a plati taxa TV?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA- urile au obligatia de a plati taxa TV?

Acum 3 zile am primit o NOTIFICARE DE PLATA prin care sunt informat ca " in conformitate cu prevederile art. 40 din Legea 41/1994, republicata, persoanele juridice din Romania..., au obligatia sa plateasca o taxa lunara pentru serviciul public de televiziune..
In notificare este calculata aceasta taxa pe ultimii 3 ani.
Tinind cont ca o PFA nu are personalitate juridica, ea fiind doar o persoana fizica care este autorizata sa practice o anumita activitate, are temei legal aceasta notificare?
Deci pot sa ignor aceasta notificare si sa nu efectuez plata, fara a avea repercursiuni ulterioare?
Cel mai recent răspuns: livis , utilizator 19:59, 8 Martie 2016
Buna seara. Chiar nu poate cineva sa-mi raspunda la intrebare?
buna ziua,

si eu amprimit o astfel de notificare acum 5 zile cu o recalculare din 2013......nu stiu daca trebuie sa o platesc.

Ce ai facut ai platit? vad ca postarea este din 2011.

Ne poate raspunde cineva? ( ciudat este ca eu am PFA din 2005, de ce mi-a calculat doar din 2013?...poate ca dupa 5 ani se prescrie?)

Multuemsc
Buna seara.
Postarea mea este din 25.01.2016.
Nu am platit.
Intentionam sa le trimit un raspuns prin posta sau email dar... m-am gindit ca e mai bine sa ii ignor.
Consider ca ei incearca marea cu degetul si cine se prinde... e norocul lor, cine nu... se aleg cu niste bani de pomana. Legea e foarte clara si eu ca PFA nu sunt persoana juridica. Sa ma dea in judecata si sa demostreze ca eu am aceasta obligatie de plata ca persoana fizica autorizata.
Va calculat din 2013 pt ca nu pot cere mai mult. Exista un termen de prescriere. Ar fi interesant sa vedem care este termenul de prescriere pentru aceasta taxa nefiscala. E posibil ca termenul de prescriere sa fie chiar mai mic de 3 ani.
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2016
livis, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un pfa are obligatia de plata a taxei tv? livis livis Acum 7 zile am primit o NOTIFICARE DE PLATA prin care sunt informat ca \" in conformitate cu prevederile art. 40 din Legea 41/1994, republicata, persoanele ... (vezi toată discuția)
Prescrierea datoriilor magdapelmus magdapelmus Buna ziua, in februarie 2007 am deschis un PFA dar nu am platit pensia . Acum 2 zile am primit o notificare in cutia postala, de la casa de pensii privind ... (vezi toată discuția)
Notificare de plata tvr danfil danfil Buna ziua! Am primit recent o Notificare de plata pentru restante (!!!) - taxa tv - aferente perioadei 2013-2016, notificare adresata P.F.A.-ului, potrivit ... (vezi toată discuția)