Tatal meu a fost casatorit cu o doamna, aveau impreuna un apartament si un garaj. Doamna are un fiu si ea.In 2002 ea a decedat si nu s-a facut succesiunea( ei intocmind testament reciproc pentru detinerea bunurilor). In 2006 tata a vandut garajul si s-a deschis asa zisa mostenire( certificat de mostenitor) pe bunuri, la un notar. Anul trecut a decedat si tatal meu, as dori sa stiu si eu daca se poate, cum se calculeaza cota parte intre mine si baiatul doamnei? Am fost la alti notari si m-am interesat mie imi revine 5/8 dupa tata si celuilalt 3/8. Notarul la care au incheiat acea vanzare a garajului ( la care au facut certificatul de mostenitor) a spus ca fiecare avem cota egala din apartament.
Dvs va moșteniți tatăl, sunteți unicul moștenitor al lui. Ce nu știți e ce avea tatăl la data decesului sau. Ziceți ca a dezbătut succesiunea dupa sotia lui și ca i s-a eliberat un certificat de moștenitor, ce scrie în el?
Tatal meu la data decesului numai apartamentul. Certificatul de mostenitor s-a facut numai pe garajul vandut si ce cota revine fiecaruia la momentul vanzarii garajului. A mai ramas numai apartamentul.