Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune

Tatal meu a fost casatorit cu o doamna, aveau impreuna un apartament si un garaj. Doamna are un fiu si ea.In 2002 ea a decedat si nu s-a facut succesiunea( ei intocmind testament reciproc pentru detinerea bunurilor). In 2006 tata a vandut garajul si s-a deschis asa zisa mostenire( certificat de mostenitor) pe bunuri, la un notar. Anul trecut a decedat si tatal meu, as dori sa stiu si eu daca se poate, cum se calculeaza cota parte intre mine si baiatul doamnei? Am fost la alti notari si m-am interesat mie imi revine 5/8 dupa tata si celuilalt 3/8. Notarul la care au incheiat acea vanzare a garajului ( la care au facut certificatul de mostenitor) a spus ca fiecare avem cota egala din apartament.
Cel mai recent răspuns: 11Luminita , utilizator 10:59, 29 Ianuarie 2016
Dvs va moșteniți tatăl, sunteți unicul moștenitor al lui. Ce nu știți e ce avea tatăl la data decesului sau. Ziceți ca a dezbătut succesiunea dupa sotia lui și ca i s-a eliberat un certificat de moștenitor, ce scrie în el?
Tatal meu la data decesului numai apartamentul. Certificatul de mostenitor s-a facut numai pe garajul vandut si ce cota revine fiecaruia la momentul vanzarii garajului. A mai ramas numai apartamentul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

succesiune dupa decesul ambilor părinti ? cine ... nktnik nktnik Cine vine la succesiune dupa decesul ambilor părinti ? Cine vine la dezbaterea succesoriala in cazul in care dupa decesul ambilor parinti eu fiind copilul ... (vezi toată discuția)
Drept la un bun renuntat,succesiune nicole852107 nicole852107 Buna seara,am mai pus o intrebare de genul acesta,dar raspunsurile au fost diferite,asa caci sunt in ceata :(.problema sta asa...sora mea a facut act de ... (vezi toată discuția)
Bună seara! doresc sa cumpăr drepturile succesorale al unui ... Memet2196 Memet2196 Bună seara! Doresc sa cumpăr drepturile succesorale al unui domn, a fost casatorit cu o doamna, din relație s-a născut un băiat, au divorțat, doamna a ... (vezi toată discuția)