avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASS se calculeaza la dividend brut sau net?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASS se calculeaza la dividend brut sau net?

Bună ziua, studiez posibilitatea de a trece de la PFA la Micro.

În situația în care am un dividend brut de 10.000 RON la care aplic impozit de 16%, rămâne un dividend net de 8400 (10.000-1600). La care sumă se calculează CASS pentru dividendul pe care l-aș încasa ca unic beneficiar de dividende? La dividend brut (10.000*5.5%=550) sau la dividend net (8400*5.5%=462)?

În final, CASS din dividende este deductibil pentru calculul impozitului pe dividende?

Mulțumiri sincere pentru orice lămuriri.
Cel mai recent răspuns: kutezz , utilizator 20:21, 11 Februarie 2016
CASS se calculeaza la venitul brut si este deductibil.
Lămurire primită de la Finanțe Cluj:

Formula de calcul este CASS dividende = Dividend brut - Impozit (5%) * 5.5%

Practic, impozitul îl plătește firma, după care, la dividendele pe care le încasează beneficiarul, finanțele calculează 5.5 % CASS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instiintare plata anaf 15mark 15mark buna ziua o lamurire cine poate pentru urmatorul caz din 2011 nu mai am venituri din salariu dar am un cont in banca si nu am platit cass sa inteleg ... (vezi toată discuția)
Prestare activitate ca pfa barbuta barbuta Buna ziua! Nepotica mea a terminat anul acesta facultatea .Urmeaza sa se angajeze la o societate particulara.Patronul i-a cerut sa-si faca actele ... (vezi toată discuția)
Pfa sau srl ,care este mai avantajos ? ili47 ili47 Care este mai avantajos din punct de vedere a cheltuielilor ? Pot sa desfasor activitatea in ambele cazuri ,cu un singur angajat . mersi (vezi toată discuția)