Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Formularul S1

Problema este in felul urmator: sotul meu munceste in Franta cu acte la zi, iar de curand am venit si eu cu fetita mea in varsta de 2 ani (si o luna). am fost sa-mi fac numarul provizoriu (prin care sa fiu asigurata, deoarece aici daca munceste unul dintre soti, cealalta parte este trecuta pe asigurarea celui ce munceste) si mi-au cerut mai multe acte printre care si formularele S1 si E104 , din tara. E 104 mi-i s-a eliberta insa S1 nu vor sa mi-o elibereze si nici sa-mi elibereze un refuz in scris. mi se pare ca-i un cerc vicios tocmai pentru a nu putea beneficia de drepturile care le avem, sau pur si simplu nu asta trebuie sa mi se elibereze.... deci eu m-am mutat in franta, nu muncesc (doar sotul meu), si vreau sa-mi fac asigurare in franta! cum procedez?!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:26, 4 Februarie 2016
Care este motivul refuzului fosrmularului S1?

Conform reglementarilor europene , beneficiarul formularului S1 trebuie sa depuna la sediul Casa de Asigurari de Sanatate, o serie de documente, cum ar fi : copie de pe cartea de identitate sau de pe certificatul de nastere; dovada resedintei in statul membru UE.

De asemenea, puteti sa va adresati Casei Nationala de Asigurari de Sanatate
[ link extern ]

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formular s1 Gratimi Gratimi Sunt pensionara si doresc sa-mi stabilesc reședința in Franța . As dori sa stiu ce acte trebuie prezentate la Casa de asigurări de sănătate din România ... (vezi toată discuția)
Obtinerea formularului s1 florinfoc florinfoc Vă rog respectuos să-mi spuneţi dacă eu, în calitate de asigurat al C.N.A.S., pot solicita pentru soţia mea care se află în Suedia, eliberarea de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! sunt pensionar , ma stabilesc in franta , la fiica ... vandronachi vandronachi Buna ziua ! Sunt pensionar , ma stabilesc in Franta , la fiica mea si vreau sa obtin formularul S1 dar se pare ca ma invart intr-un cerc vicios. Casa de ... (vezi toată discuția)