avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Este obligatoriu sa infiintez PFA impozitare in sistem ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Este obligatoriu sa infiintez PFA impozitare in sistem real?

Vreau sa inchiriez un apartament in regim hotelier si sa platesc impozit in sistem real.
1. Este obligatoriu sa-mi fac un PFA la Oficiul Reg. Comertului sau este suficient sa declar asta la fisc (declaratia 220)?
2. Pentru PFA pot stabili sediu social la apartamentul pe care vreau sa il inchiriez sau este obligatoriu sa-l stabilesc la adresa din buletin?
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 08:38, 4 Februarie 2016
1. Pentru desfasurarea in legalitate a activitatii este obligatoriu sa va inregistrati la Oficiul Reg. Comertului, dar nu este obligatoriu sa infiintati un PFA. Tinand cont de noul Cod fiscal, va recomand infiintarea unui SRL.
2. Putei stabili sediul social oriunde, nu neaparat la adresa de domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere apartament in regim hotelier iblaga iblaga Cam ce ar trebui sa fac (din punct de vedere legal, birocratic, hartogarii... etc.) ca sa inchiriez un apartament in regim hotelier. Pot sa ma organizez ca si ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament - punct de lucru? Radu85 Radu85 Buna ziua, Va prezint situatia in care am nelamuriri: - detin PFA cu sediu social la propriul domiciliu (comert pe internet) - detin un (alt) apartament ... (vezi toată discuția)
Schimbare sediu social pfa in alt judet art1580 art1580 Va scriu cu rugamintea de a ma ajuta sa imi schimb sediul social al pfa. Mentionez ca am adresa de domiciliu in Galati. In ianuarie 2015 mi-am inceout ... (vezi toată discuția)